Vechea trupă Divertis se întoarce cu o nouă denumire ”Distractis”

Cea mai veche gaşcă de umor, Distractis, foştii Divertis, vor fi din nou pe scenă. În urmă cu doi ani, după ce Ioan Gyuri Pascu s-a stins, membrii trupei au decis să pună capăt lungii lor cariere, pe motiv că publicul român nu mai e receptiv la umorul de calitate. Doru Antonesi şi Florin Constantin, membrii fondatori Divertis din 1981, au confirmat că Distractis, grupul completat de Cristian Gretcu, Silviu Petcu, Doru Părcălabu şi Valentin Gora, lucrează din nou împreună şi repetă la Teatrul ”Stela Popescu” din Bucureşti.

Ba chiar, în această formulă, pentru noua serie de spectacole, se vor afla şi „zâmbete“ feminine surpriză în componenţă. „Vom încerca să vă descreţim frunţile încă o dată într-o serie de spectacole, începând cu 24 mai 2019. Ne gândeam dacă să furăm startul sau nu, că la furat sunt alţii mult mai buni ca noi, dar mai bine să furăm startul, decât căciula”, spune, în stilul său inconfundabil, despre revenirea Distractis, Doru Antonesi.

Dizolvarea proiectului lor i-a făcut pe veteranii umorului inteligent să îşi găsească alte direcţii profesionale. În ultimii ani, Cristian Constantin Greţcu a devenit somelier, expert atestat în vinuri şi imagine pentru multe evenimente de profil oenologic. Silviu Petcu, care a debutat în Divertis în 1983, şi-a făcut propria emisiune gastronomică, difuzată pe o platformă online.

Trupa de bază Divertis a luat fiinţă în 1981, fiind compusă de Toni Grecu, Doru Antonesi şi Florin Constantin, pe atunci studenţi la Iaşi. Grupul a suferit mai multe schimbări de componenţă, iar una radicală a fost în 2011, când majoritatea membrilor au luat un nou drum, sub o nouă titulatură – Distractis (Cristian Greţcu, Silviu Petcu, Valentin Gora, Cătălin Mireuţă, Doru Antonesi, Doru Pârcălabu, Florin Constantin şi regretatul Gyuri Pascu). Tony Grecu şi-a făcut altă echipă şi a continuat să facă umor în propriile producţii de televiziune (Serviciul Român de Comedie).

, ,

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *