Trupa Queen cu solistul Adam Lambert lansează primul album live

Trupa rock Queen lansează vineri un album live care conţine cele mai bune momente din concertele sale din ultimii şapte ani, susţinute în oraşe precum Rio de Janeiro şi Sydney, pentru a-şi înveseli fanii ”nevoiţi să rămână acasă”, informează Reuters.

Acesta va fi primul material live înregistrat de grupul Queen cu solistul Adam Lambert, fost concurent în concursul ”American Idol”, care l-a înlocuit în componenţa trupei britanice pe carismaticul Freddie Mercury, decedat în 1991.

Turneul formaţiei în Europa, planificat pentru această vară, a fost anulat din cauza pandemiei de COVID-19.

Albumul ”Live Around The World” include în întregime spectacolul de 22 de minute din concertul caritabil “Fire Fight Australia”, din Sydney, susţinut în februarie, unde rockerii din trupa britanică au cântat lista originală de melodii Queen interpretate în cadrul concertului Live Aid 1985, inclusiv ”Bohemian Rhapsody”, ”We are the Champions” şi melodia din încheiere, ”Radio Ga Ga”.

De când Adam Lambert s-a alăturat trupei Queen, formaţia a susţinut concerte în faţa unui public total de peste 4 milioane de spectatori.

”Nu poţi rezista să nu te implici şi să te cufunzi în acest sentiment minunat de comuniune atunci când suntem în turnee… cred că oamenii vor fi încântaţi. E aproape ca şi cum ai fi acolo”, a declarat pentru Reuters chitaristul Brian May.

Toboşarul Roger Taylor a spus că ideea de a lansa un album live le-a venit după ce echipa din spatele scenei a compilat o selecţie de înregistrări cu ocazia unei sesiuni video pentru platforma YouTube.

În 2021, trupa Queen va marca 50 de ani de la primul primul ei concert susţinut în componenţa sa clasică.

, ,

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *