Tatăl Deliei a părăsit mânăstirea şi s-a întors acasă |

Tatăl Deliei a părăsit mănăstirea şi s-a întors acasă

Sărbătoare în familia Matache, care s-a reunit de Paşte. Cu atît mai mult cu cît alături le-a fost şi Ion Matache, tatăl Deliei şi al Oanei. Bărbatul s-a întors de la schitul de pe Muntele Athos unde s-a retras în urmă cu mai mulţi ani şi şi-a ras şi barba de călugăr. Acesta a fost şi primul Paşte alături de nepoţica Deliei, fiica Oanei, născută în decembrie.

„Fostul meu soţ nu se simte bine, a venit acasă de ceva vreme, a fost şi pe la medici, pentru analize, acum se află sub tratament. Nu ştiu cînd va pleca din nou, pînă atunci îşi face rugăciunile acasă”, a spus mama Deliei. Vestea că tatăl Deliei a luat dumul pribegiei a şocat în urmă cu cîţiva ani. Iată ce explicaţii a dat bărbatul atunci: „Eram un om căruia îi plăcea să-şi trăiască viaţa prin cluburi şi restaurante, însă am realizat că totul era o pierdere de timp, că acele plăceri nu aduc nimic bun”.

„Pînă la 40 de ani, eram ateu. Abia atunci am învăţat prima dată «Tatăl Nostru» (…) Am intrat la părintele Gherasim, am intrat în sala de mese, unde se făcea rugăciunea. Eram nou-venit în grup. În momentul în care mi-a rostit numele, apoi pe cele ale fetelor mele şi pe al Georgetei, deşi mă văzuse prima oară, m-am blocat”, a mai povestit Ion Matache.

Tatăl Deliei s-a despărţit de mama Deliei în 2005 şi apoi s-a apropiat de biserică şi s-a alăturat ei.

, , ,

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *