Știrile Stil FM pe scurt – 28.03.2020 / Ora 21:00

Încă un deces cauzat de coronavirus a fost anunțat sâmbătă de Grupul de Comunicare Strategică, bilanțul ajungând astfel la 30 în România.Alte 160 de noi cazuri de coronavirus au fost confirmate în România, bilanțul îmbolnăvirilor ajungând la 1.452, potrivit informării oficiale.
La nivelul județului Călărași, la această dată, există:
– 171 de persoane în carantină;
– 1504 persoane izolate la domiciliu, aflate sub monitorizare;
– 34 de persoane ieșite din carantină, rezultatele testelor acestora fiind negative;
– 449 de persoane au finalizat perioada de izolare de 14 zile.

*

Ministerul Afacerilor Interne anunţă, pe pagina de Facebook, că începând de sâmbătă, maşinile Poliţiei, Jandarmeriei şi Poliţiei de Frontieră care patrulează ziua vor difuza, prin sistemul de avertizare acustică, primele trei strofe ale Imnului de Stat.

*

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, anunţă că autorităţile au făcut un scenariu conform căruia un milion de persoane ar urma să fie trimise în şomaj tehnic, în perioada stării de urgenţă decretate de autorităţi, situaţie în care efortul bugetar pentru acoperirea indemnizaţiilor acestora va fi de patru miliarde de lei. Aceasta a precizat că scenariul are în vedere perioada stării de urgenţă care a fost decretată luna aceasta. Banii vor fi asiguraţi de Ministerul Finanţelor, iar guvernul ia în calcul să facă demersuri, prin Ministerul Fondurilor Europene, pentru recuperarea unei părţi din această sumă din bani europeni. Ministrul Muncii, declară că nu se pune problema ca angajatorii să plătească sumele pentru cei trimişi în şomaj şi să aştepte recuperarea banilor de la Guvern.

*

Numărul cazurilor de coronavirus confirmate în lume a depăşit 600.000 de la depistarea virusului în urmă cu trei luni în China, potrivit cifrelor furnizate de Universitatea Johns Hopkins. Conform hărţii interactive a Universităţii, 601.478 de persoane au fost confirmate cu Covid-19, cu 27.862 decese din cauza bolii. Până acum, 131.826 s-au recuperat. Statele Unite se află pe primul loc după numărul de cazuri oficiale, cu 104.837, urmate de Italia, cu 86.498, în timp ce China a înregistrat 81.948.

*

Declaraţiile pe proprie răspundere şi adeverinţele de angajator necesare în această perioadă pot fi completate online pe platforma electronică formular.sts.ro, ulterior fiind necesară semnătura olografă, pentru autentificare. Grupul de Comunicare Strategică precizează că aceasta este singura platformă avizată în acest sens şi că datele personale nu sunt prelucrate de către STS, acestea rămânând în telefonul/calculatorul utilizatorului.

, , , ,

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *