Știrile Stil FM pe scurt – 27.03.2020 / Ora 20:00

Până astăzi, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.292 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 1.292 de persoane confirmate pozitiv, 115 au fost declarate vindecate și externate iar 24 persoane sunt decedate.
În județul Călărași conform datelor centralizate de Direcția de Sănătate Publică, 2230 persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu, iar 251 au finalizat perioada de izolare de 14 zile. În carantină instituționalizată se află 141 de persoane și 28 au finalizat perioada de 14 zile, rezultatele probelor acestora pentru COVID-19 fiind negative.

*

În perioada 03.04.2020 – 06.04.2020 se vor efectua tratamente în aliniament , în intervalele orare 22:00 – 05:00, pentru combaterea tuturor bolilor și dăunătorilor vegetației de aliniament, gardurilor vii, a pomilor și arbuștilor ornamentali din municipiul Călărași , în funcție de condițiile meteorologice.
Substanțele active ale produselor utilizate pentru tratamentele în aliniament sunt : cipermetrin , alfa cipermetrin , lambda – cihalotrin , sulfat de cupru, acestea fiind omologate de Comisia Națională pentru Produse de Protecție a Plantelor.
Tratamentele se vor desfășura în condiții corespunzătoare respectând prevederile legale de protecție a mediului, a sănătății și securității populației.

*

Având în vedere contextul epidemiologic actual, concertul formaţiei Direcţia 5 la Călăraşi, ce trebuia să aibă loc pe 17 martie, s-a amânat, fiind reprogramat ulterior în data de 20 mai 2020. Biletele cumpărate pentru acest eveniment rămân valabile. În cazul în care concertul se va anula din nou, persoanele interesate vor fi informate în timp util. Evenimentul face parte din turneul trupei „Povestea noastră – 30 de ani”. Concertul va fi susţinut la sala „Barbu Știrbei” a Centrului Judeţean de Cultură şi Creaţie (CJCC) Călărași, începând cu ora 19:30.

*

Cercetătorii Universității Politehnica din București (UPB) au inventat un nou tip de dezinfectant eficient împotriva COVID-19. Soluția este bazată pe produsul BLUE, dezvoltat în parteneriat cu Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova, Marine Research București și Biotehnos București.
Noul dezinfectant poate fi produs rapid în cantități mari și are impact redus asupra mediului – calități pe care majoritatea produselor comerciale încă nu le-au dezvoltat.

*

Ministerul Economiei a decis prelungirea valabilității voucherelor de vacanță, până la data de 31 mai 2021, în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea virusului COVID-19. Odată cu adoptarea acestui act normativ, persoanele care au beneficiat de vouchere de vacanță anul trecut, emise în perioada martie 2019 – decembrie 2019, indiferent de suport, le pot folosi ulterior încheierii situației epidemiologice actuale și a efectelor ei, până pe data de 31 mai 2021. Mai mult decât atât, emiterea voucherelor de vacanță pentru anul în curs se va face exclusiv pe suport electronic.

*

In judetul Calarasi, temperatura maxima va fi de 19 grade C. Cele mai scăzute valori se vor înregistra pe litoral. În estul, nord-estul Munteniei și pe litoral, vântul va avea intensificări, rafalele ajungând la 50-60 km/h.
Sâmbătă, temperaturile vor depăși limitele normale pentru această perioadă iar Duminică vor fi ploi de scurtă durată.

, , , , , , , ,

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *