Știrile Stil FM pe scurt – 27.03.2020 / Ora 12:30

In județul Călărași, conform datelor centralizate, 6 persoane sunt infectate cu coronavirus-COVID-19 (cate o persoana din Calarasi, Oltenita, Modelu,Ulmeni, Dragalina și Dor Marunt). 118 persoane se află în carantină, iar 2002 persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu. Peste 200 de persoane care nu au respectat măsura restricționării circulației au fost depistate și sancționate. Au fost aplicate 201 sancțiuni contravenționale cu o valoare de peste 120.000 de lei.
Grupul de Comunicare Strategică a anunțat șase noi decese din cauza Covid-19 pe teritoriul României pană vineri dimineață. Cea mai tânără victimă avea 45 de ani și a murit în ambulanță în drum spre spital.

*

Printr-un comunicat al primariei municipiului Oltenita, suntem informati ca Piața din Municipiul Oltenița este deschisa zilnic intre orele 08.00 – 13.00.

*

Autoritatea Electorală Permanentă a trimis președintelui Klaus Iohannis, premierului Orban și conducerii Parlamentului o scrisoare în care spune că în actuala situație de pandemie de coronavirus organizarea la termen a alegerilor electorale, propusă pentru 28 iunie, a devenit “cvasi-imposibilă”. Șeful AEP, Constantin Mitulețu-Buică, a declarat vineri că a trimis autorităților și un proiect de lege prin care propune prelungirea mandatelor actualilor aleși locali.

*

Contribuabilii plãtitori de impozit pe profit, indiferent de sistemul de declarare și platã, care plãtesc impozitul datorat pentru trimestrul I al anului 2020, respectiv pentru plata anticipatã aferentã aceluiași trimestru, pânã la termenul scadent de 25 aprilie 2020 inclusiv, beneficiazã de o bonificație de 5% sau 10%, calculatã asupra impozitului pe profit datorat, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Finanțelor Publice.

*

Planul european pentru reactivare economică, care ar fi trebuit să fie adoptat joi, în cadrul unui summit al liderilor statelor membre UE, a eşuat după ce Italia şi Spania au cerut măsuri mai clare, iar Germania şi Olanda au spus că refuză să împartă costurile crizei sanitare. Reuniunea a fost marcată de tensiuni între nord, care a susţinut că fiecare ţară să iasă din criză prin propriile resurse, şi sud, care a cerut o acţiune coordonată. Disputele dintre cele patru state au făcut ca, după şase ore de teleconferinţă, să nu fie luată nicio hotărâre, concluzia fiind că miniştrii au la dispoziţie 15 zile pentru a planifica propunerile care ar putea duce la un plan de reactivare a economiei europene, condamnată la recesiune anul acesta din cauza pandemiei de Covid-19.

*

Statele Unite au înregistrat, până în prezent, mai multe cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19 decât oricare altă ţară din lume. Numărul a depăşit totalul Chinei şi este de peste 85.500, potrivit datelor Johns Hopkins University. În SUA, ţară cu 330 de milioane de locuitori, au fost raportate apoximativ 1.300 de decese şi ea se află în urma Chinei, Italiei şi Spaniei. Presedintele Trump a stabilit un scop foarte ambiţios – să redeschidă ţara pe 12 aprilie, în Duminica Paştelui.

*

Complexul sportiv din care face parte şi Stadionul Maracana va deveni spital pentru bolnavii de Covid-19, au anunţat autorităţile braziliene. Şi arenele Pacaembu din Sao Paulo şi Mane Garrincha din Brasilia vor deveni unităţi medicale temporare în această perioadă în care epidemia de coronavirus se extinde. Până în acest moment, în Brazilia sunt înregistrate 2.985 de cazuri de infectare cu Sars-Cov-2 şi 77 de decese.

*

Conform documentului trimis de MAI, prefecturile din Romania nu mai au voie sa comunice informatii despre testele si starea de sanatate a pacientilor confirmati cu Covid 19. Mai nou și armata americană a decis că va înceta să mai ofere unele date mai detaliate despre infecţiile cu coronavirus în rândurile sale, invocând îngrijorarea că informaţiile ar putea fi utilizate de adversari pe măsură ce virusul se răspândeşte.

*

In judetul Calarasi, temperatura maxima va fi de 19 grade C. Cele mai scăzute valori se vor înregistra pe litoral. În estul, nord-estul Munteniei și pe litoral, vântul va avea intensificări, rafalele ajungând la 50-60 km/h.
Sâmbătă, temperaturile vor depăși limitele normale pentru această perioadă iar Duminică vor fi ploi de scurtă durată.

, , , , , , , ,

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *