Știrile Stil FM din data de 11.04.2023

Preşedintele Klaus Iohannis a condus, marţi, şedinţa CSAT, la Palatul Cotroceni. Agenda reuniunii s-a axat, în principal, pe situaţia de securitate din regiunea Mării Negre şi pe implicaţiile pentru România, pe fondul celor mai recente evoluţii, în contextul agresiunii Rusiei asupra Ucrainei, al intervenţiilor externe asupra procesului democratic din Republica Moldova, precum şi în contextul perspectivelor de continuare a sprijinului NATO, al Uniunii Europene şi al comunităţii internaţionale pentru Ucraina, arată comunicatul de presă al Administraţiei Prezidenţiale. Totodată, membrii Consiliului au aprobat Concepţia de realizare a capabilităţii operaţionale de apărare aeriană cu avioane multirol de generaţia a V-a şi modernizarea Forţelor Aeriene Militare prin cumpărarea unor avioane F-35.

*

Preşedintele interimar al Senatului, liberala Alina Gorghiu a declarat marţi că este perfect constituţional scenariul ca alegerile să poată fi comasate şi a arătat că nu mai avem mult timp, iar dacă se vor hotărî, la nivelul coaliţeii, acestea se pot face până la sfârşitul acestei sesiuni legislative. Gorghiu a precizat că în privinţa tipurilor de alegeri care ar putea fi comasate, sunt mai multe scenarii pe care le pot lua în calcul.

*

PSD a cerut, marţi, Ministerului Afacerilor Externe să iniţieze discuţii diplomatice cu autorităţile din Ucraina pentru suspendarea temporară a exporturilor de cereale pe piaţa românească, după modelul aplicat în Polonia, anunţă formaţiunea într-un comunicat oficial. Potrivit social-democraţilor, ”dificultăţile majore întâmpinate de fermierii români ca urmare a facilitării comerţului cerealelor ucrainene trebuie să fie rezolvate printr-un dialog diplomatic constructiv între cele două state”.

*

Poliţiştii şi procurorii au făcut 20 de percheziţii în judeţele Constanţa şi Călăraşi, la o grupare suspectată de trafic de droguri. Suspecţii ar fi adus cocaină din Guyana Franceză şi ar fi transportat-o, prin intermediul unor cărăuşi, în Olanda, Franţa si România. 12 persoane au fost reţinute. După declanşarea acţiunii, s-a solicitat emiterea unui nou mandat de percheziţie, având ca obiect un container, aflat în incinta Portului Constanţa Sud-Agigea şi în interiorul căruia au fost descoperite bunuri electrocasnice şi de îmbrăcăminte noi, a căror provenienţă nu a putut fi justificată. În urma percheziţiilor efectuate, au mai fost ridicate aproximativ 50 de grame cocaină, 18.000 de euro, 35.000 de lei, 1.200 de dolari, bunuri destinate cântăririi, porţionării şi ambalării drogurilor, 31 de telefoane mobile, 39 de cartele SIM, un laptop, înscrisuri şi alte bunuri cu valoare probatorie”, au mai precizat anchetatorii.

*

Meteorologii au anunţat prognoza pentru următoarele patru săptămâni, incluzînd sărbătorile de Paşte, precum şi vacanţa de 1 Mai.

Săptămâna 10.04.2023 – 17.04.2023

Valorile termice vor fi uşor mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile vestice, nord-vestice şi centrale, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile sud-estice, nordvestice, dar şi local deficitar în cele sudice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 17.04.2023 – 24.04.2023

Temperaturile medii vor fi uşor mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă în extremitatea de sud şi de sud-vest a ţării, precum şi la munte iar în rest vor fi în general apropiate de cele specifice.

Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în regiunile extracarpatice, dar şi local deficitare în nord-vestul ţării, iar în rest se vor situa în jurul celor specifice pentru acest interval.

Săptămâna 24.04.2023 – 01.05.2023

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări.

Regimul pluviometric va fi local deficitar în regiunile sud-vestice, precum şi în cele nordice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 01.05.2023 – 08.05.2023

Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantităţile de precipitaţii vor avea o tendinţă uşor excedentară în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

*

Liga Campionilor revine în această săptămână cu meciurile din turul sferturilor de finală care se vor disputa marţi şi miercuri, după următorul program:

Marţi, ora 22.00:

Benfica Lisabona – Inter Milano

Manchester City – Bayern Munchen

Miercuri, ora 22.00

Real Madrid – Chelsea

AC Milan – Napoli.

Returul este programat săptămâna viitoare.

,

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *