Știrile Stil FM – 5.04.2020 / Ora 16:00

De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 1.600 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 55 de persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile. Dintre cele 3.864 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19, 374 persoane au fost declarate vindecate și externate. În județul Călărași, sunt confirmate 30 de cazuri de infectare cu virusul COVID-19, în județul Ialomița-56 de cazuri, în județul Giurgiu-24 de cazuri și in județul Constanța-114 cazuri.

*

Un bărbat de 33 de ani a murit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, într-un incendiu de proporţii care a cuprins o fermă din oraşul Amara, judeţul Ialomiţa. În acelaşi incendiu au murit şi circa 700 de animale. Flăcările cuprinseseră un adăpost de animale, în care se aflau oi, capre, vaci şi cai, dar şi două încăperi de locuit şi rezerva de furaje a fermei. La locul incendiului s-au deplasat pompierii de la Detaşamentul Slobozia cu trei autospeciale de lucru. Primele informaţii furnizate de ISU Ialomiţa indică folosirea intenţionată sau din culpă a sursei de aprindere pentru a genera incendiul. Incendiul a fost stins duminică dimineaţă, în jurul orei 3.30.

*

Compania aeriană low-cost Wizz Air a anunţat că îşi suspendă rutele între România şi Marea Britanie, Elveţia şi Olanda, începând cu data de 5 aprilie până pe 18 aprilie inclusiv, iar măsurile sunt cauzate de noile restricţii de călătorie impuse de autorităţile române pe toate zborurile din România către aceste ţări, în cadrul eforturilor de limitare a pandemiei Covid-19. Totodată, ca urmare a restricţiilor din România, dar şi din Europa, rutele către Belgia, Austria, Spania, Franţa şi Germania rămân suspendate până pe 30 aprilie inclusiv, arată un comunicat emis duminică de companie.

*

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, anunţă că a trimis liderilor partidelor parlamentare o scrisoare în care le cere să lucreze împreună pentru ”realizarea unui ”plan pentru România”, fiind convins că fiecare partid are experţi în diferite domenii. ”Este nevoie urgent de măsuri vitale pentru oameni şi pentru economia ţării, astfel încât să depăşim cât mai repede criza”, afirmă Ciolacu.

*

Premierul Ludovic Orban a transmis, duminică, un mesaj cu ocazia Zilei NATO în România, vorbind despre criza fără precedent pentru lumea contemporană. Ludovic Orban apreciază că, după 16 ani de apartenenţă la Alianţa Nord-Atlantică, ”România a devenit un pilon de stabilitate în regiune, iar calitatea de membru al NATO reprezintă pentru noi cea mai puternică garanţie de securitate”. Ziua NATO se marchează, începând din anul 2005, în prima duminică a lunii aprilie.

*

Preşedintele american Donald Trump a avertizat sâmbătă că ar putea impune tarife pe importurile de petrol pentru a proteja angajaţii din sectorul american al energiei de prăbuşirea preţurilor ţiţeiului, care a fost agravată de un război pe cota de piaţă dintre Rusia şi Arabia Saudită. Preţurile petrolului au scăzut cu circa două treimi în acest an, din cauza pandemiei de coronavirus care zdrobeşte cererea, în timp ce marii producători de petrol Rusia şi Arabia Saudită au mărit peroducţia în războiul lor pentru cota de piaţă. Statele Unite au devenit în ultimii ani cel mai mare producător de petrol din lume, uneori concurând la exporturi cu Rusia şi membri ai OPEC.

*

Industria concertelor ar putea pierde anul acesta 9 miliarde de dolari dacă interdicţiile impuse de autorităţi din cauza Covid-19 nu vor fi ridicate în următoarele luni, potrivit unui studiu al Pollstar. Suma face referire doar la vânzarea de bilete, nu şi la producţie, marketing, pază şi sponsorizări. În ultimii 15 ani, industria concertelor a fost principalul motor financiar al industriei muzicii. Anul trecut, în medie, 12 turnee au generat încasări de peste 100 de milioane de dolari.

*

METEO

Judetul Calarasi si regiunea Muntenia se afla la aceasta ora sub atenţionare de Cod galben privind intensificări ale vântului. Temperatura maxima este de 18 grd C, minima nopții de 2 grd C iar șansele de ploaie de 1%.
Luni, temperatura maxima nu va depăși 15 grd C, nu va ploua dar se menține avertizarea privind intensificări ale vântului pentru judeţele Constanţa și Tulcea.

, , , , , , , , , , , , ,

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *