Știrile Stil FM – 2.04.2020 / Ora 19:00

Pe teritoriul județului, de la începutul pandemiei sunt 17 cazuri confirmate cu COVID-19, dintre care 2 persoane vindecate și externate. O persoană din cele confirmate are domiciliul în Călărași, dar este rezidenta în alt județ.
Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţe Ialomiţa a votat intrarea în carantină a oraşului Ţăndărei, propunere care a fost avansată spre decizie în Comitetul Naţional. La nivelul judeţului Ialomiţa sunt confirmate 37 de cazuri de cazuri de COVID 19 şi declarate oficial 5 decese. În aşteptare se mai află rezultatele şi în alte cazuri de deces.

*

Ministrul Agriculturii, susține că România şi Europa nu se află în situaţia de a intra în criză alimentară, iar coridoarele “verzi” de transport al alimentelor funcţionează. De asemenea, ministrul a explicat că toţi cei care sunt pe o anumită filieră de produs trebuie să-şi negocieze marjele de profit, astfel încât să rămână pe piaţă în timpul acestei crize.

*

Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi că a cerut Guvernului să identifice fonduri europene pentru a putea plăti un bonus lunar de 500 de euro pentru doctorii și personalul medical care lucrează cu pacienți Covid-19. O altă prioritate anunțată de Klaus Iohannis: testarea urgentă a personalului medical și încă un aparat de testare, care va fi pus la dispoziție în timpul cel mai scurt.

*

Valabilitatea documentelor emise de Poliţia Română, Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date, Inspectoratul General pentru Imigrări se prelungeşte până la încetarea stării de urgenţă. Nu intră în această categorie dovezile înlocuitoare cu drept de circulaţie ale permiselor de conducere care se eliberează de serviciile rutiere în cazul unor abateri la regimul circulaţiei.

*

Inspectorii ITM Călăraşi au controlat societăţile din domeniul fabricării articolelor de îmbrăcăminte. Toate societăţile economice majore din judeţul Călăraşi au fost înştiinţate şi au primit recomandări cu privire la situaţia de urgenţă actuală, acestea au remediat neconformităţile şi au prelucrat periodic cu angajaţii planul de măsuri transmis la Inspectoratul Teritorial de Muncă din Călăraşi. Nu există cazuri de îmbolnăvire cu COVID 19 raportate la ITM Călăraşi şi nici suspiciuni până la transmiterea comunicatului de către instituţie.

*

Căpitanul naţionalei de handbal feminin a României, Cristina Neagu, a anunţat, joi, că cele 105 tricouri, inscripţionate CN8, disponibile pentru a sprijini cu fonduri Crucea Roşie Română, s-au vândut în câteva ore. Suma adunată a fost 7.350 lei. Cei care au comandat vor primi pe e-mail dovada donării banilor.

*

In judetul Calarasi, temperatura maxima nu depaseste 12 grade C. Cerul cu nori răzleți mai mult insorit, nu va ploua iar vantul va sufla ușor.
Vineri, va fi soare, temperatura maxima a zilei va fi de 17 grd C. Nu va ploua iar vântul va sufla slab.
Sâmbătă, soarele va străluci în prima parte a zilei apoi cerul va fi partial acoperit cu nori. Temperatura maxima va fi de 16 grd C iar vantul va sufla ușor.

, , , , , , , , ,

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *