Știrile Stil FM – 2.04.2020 / Ora 13:00

În județul Călărași, se află 1855 de persoane autoizolate, sub monitorizare la domiciliu, iar 317 persoane sunt în carantină instituționalizată. 131 de persoane au finalizat perioada de 14 zile de izolare/carantină, acestea neavând probleme de sănătate.
Pe teritoriul județului, de la începutul pandemiei sunt 17 cazuri confirmate cu COVID-19, dintre care 2 persoane vindecate și externate. O persoană din cele confirmate are domiciliul în Călărași, dar este rezidenta în alt județ.

*

Prin structurile abilitate ale MAI, au fost întocmite 2 dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal. Structurile de ordine publică au aplicat 352 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină. În ultimele 24 de ore, polițiștii și jandarmii au aplicat 102 de sancțiuni în valoare de aproximativ 74.000 lei persoanelor care nu au respectat măsurile/restricțiile stabilite de Ordonanța Militară nr. 3 din 24.03.2020, referitoare la condiţiile în care se poate realiza circulaţia.

*

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) rambursează în luna martie TVA în valoare de aproape 4 miliarde de lei, pentru 24.526 de deconturi, potrivit unui comunicat al instituţiei. În această perioadă, ANAF a suspendat acţiunile de control fiscal, cu excepţia verificărilor aferente soluţionării rambursărilor de TVA cu control anticipat, a acţiunilor de control care pot fi continuate prin utilizarea unor mijloace de comunicare la distanţă. De asemenea, inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală din cadrul ANAF sunt împuterniciţi să se deplaseze pe teren pentru a verifica respectarea interdicţiilor stabilite prin ordonanţele militare.

*

Comisia Europeană a propus joi un instrument de solidaritate în valoare de 100 de miliarde euro care îi va ajuta pe lucrători să își păstreze veniturile și va sprijini firmele pentru ca acestea să se mențină pe linia de plutire. De acest sprijin vor beneficia fermierii și pescarii, precum și persoanele cele mai defavorizate. Toate aceste măsuri se bazează pe bugetul actual al UE și vor valorifica la maximum fiecare euro disponibil. Noul instrument va oferi împrumuturi în valoare de până la 100 de miliarde euro țărilor care trebuie să se asigure că lucrătorii primesc un venit și că întreprinderile își păstrează personalul. Acest lucru le permite oamenilor să își plătească în continuare chiria, facturile și produsele alimentare și contribuie la asigurarea stabilității atât de necesare în economie.

*

De vineri începând cu ora 00.00 zona roșie pentru care se aplică măsura carantinei instituționalizate tuturor pasagerilor care ajung în România va fi extinsă la 12 țări, inclusiv Marea Britanie, Germania, Olanda, Belgia sau Statele Unite ale Americii. În continuare zona galbenă va fi valabilă pentru toate celelalte destinații internaționale și va presupune izolare la domiciliu pentru 14 zile. Țările din zona roșie unde este obligatorie carantina instituționalizată 14 zile sunt: Austria, Belgia, Elveția, Franța, Germania, Iran, Italia, Marea Britanie, Olanda, Spania, SUA și Turcia.

*

Patronatul Producatorilor Industriali de Medicamente din România (PRIMER) face apel la populaţie să dea dovadă de responsabilitate şi solidaritate şi să nu îşi facă stocuri de paracetamol sau de alte medicamente. PRIMER sprijină demersurile Colegiului Farmaciştilor de a recomanda procurarea unui număr redus de cutii de medicamente, terapia pentru maximum o lună pentru pacienţii cronici sau o cantitate de maximum una-două cutii pentru bolile acute, gen răceală şi gripă.

*

In judetul Calarasi, temperatura maxima nu depaseste 12 grade C. Cerul cu nori răzleți mai mult insorit, nu va ploua iar vantul va sufla ușor.
Vineri, va fi soare, temperatura maxima a zilei nu va depași 17 grd C, vântul va sufla slab si nu va ploua.

, , , , ,

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *