Știrile Stil FM – 1.04.2020 / Ora 19:00

Pe teritoriul județului Călărași, se află 2242 persoane în autoizolare, sub monitorizare la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 232 de persoane.
Bilanţul îmbolnăvirilor cu coronavirus a ajuns la 2.460, în ultimele 24 de ore fiind înregistrate 215 cazuri. 86 de persoane au decedat. 57 de pacienţi se află la ATI. 24 de români aflaţi în străinătate au decedat.

*

Pachetul de legi cu măsuri URGENTE, propus de PSD pentru români și firmele românești, intră la vot final. Acesta cuprinde:
-Amânarea, la cerere, până la sfârșitul anului a plății ratelor bancare, fără dobânzi și fără penalități;
-Susținerea angajaților firmelor afectate prin plata de către stat a unui șomaj tehnic de 75% din salariu;
-Amânarea obligațiilor de plată a contribuțiilor sociale pentru firmele afectate;
-Amânarea, timp de trei luni, a plăților la utilități (apă, energie, gaze, salubritate, servicii telefonice și de internet, cablu TV) pentru cetățeni;
-Suspendarea plății chiriei pentru sediile de firme afectate;
-Scăderea taxei clawback la 15% pentru medicamentele produse în România

*

Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) solicită companiilor de comunicații să nu deconecteze românii care nu își pot plăti facturile la cablu TV, telefonie sau internet în perioada stării de urgență. Există în perioada stării de urgență riscul ca unii români să nu-și poată plăti abonamentele la cablu, telefon sau internet iar ”rețelele și serviciile publice de comunicații electronice sunt principalul mijloc de realizare a comunicațiilor între cetățeni, între autoritățile statului, între acestea și agenții economici implicați în implementarea deciziilor stabilite, precum și între autoritățile statului și populație în ceea ce privește informările publice”.

*

Registrul Auto Român informează că verificarea ITP trebuie efectuată chiar și în această perioadă și menționează că acest demers se încadrează în rândul deplasărilor prevăzute de declarația pe proprie răspundere.
Conform recomandărilor reprezentanților Ministerului Afacerilor Interne și ale Grupului de Comunicare Strategică, în vederea deplasării către reprezentanțele RAR sau către stațiile ITP autorizate, puteți bifa în declarația pe propria răspundere punctul 2, respectiv “asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor”, anunță Registrul Auto Român pe Facebook.

*

Rezervele internaţionale ale României au scăzut cu peste 1,7 miliarde de euro în martie. Astfel rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) la 31 martie 2020 au fost de 39,006 miliarde euro, față de 40,752 miliarde euro la 29 februarie 2020, informeaza BNR. Nivelul rezervei de aur s-a menţinut la 103,6 tone iar plăţile scadente în luna aprilie 2020 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor Publice, însumează circa 250 milioane euro.

*

Teatrul Bulandra își mută activitatea în online și continuă difuzarea spectacolelor rămase în memoria spectatorilor prin interpretări de excepție și puneri în scenă revoluționare. Spectacolele sunt difuzate live streaming cu începere in datele de 3 și 5 aprilie, ora 19, pe siteul www.bulandra.ro și pe pagina de facebook Bulandra. Vizionarea este liberă.

*

In judetul Calarasi, temperatura maxima nu depaseste 7 grade C. Cerul se mentine noros, nu va ploua iar vantul va sufla ușor.
Joi, cerul va fi variabil mai mult insorit, temperatura maxima a zilei nu va depași 10 grd C, vântul va sufla moderat si nu va ploua.

, , , , , , , , , , , ,

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *