Roxana Paţurcă: Target-ul asumat de guvern pentru acest an este 2,3 miliarde de euro

Liderii PRO România, Corina Crețu și Victor Ponta acuză că nu există o strategie pentru cheltuirea banilor ce vor fi acordați României în următorul exercițiu financiar. Fostul comisar European, în prezent europarlamentar, Corina Creţu a menţionat pe contul de Facebook că documentul “depăşelte şi cele mai negre previziuni”.

O reacţie din PSD a venit de la senatoarea Roxana Paţurcă, preşedinte executiv al filialei judeţene PSD Călăraşi care a susţinut “Următorul exercițiu financiar al UE începe în 2021. În bugetul total al Uniunii pentru România se propun 30,6 miliarde de euro pentru intervalul 2021-2027. Acest buget urmează să fie negociat între Comisia Europeană şi Parlamentul European….apoi dezbătut și aprobat. Așadar lucrurile sunt în fază incipientă, inclusiv la nivelul UE. Crețu și Ponta exagerează populist, doar pentru a fi vizibili.”

Paţurcă a mai adăugat că în acest moment gradul de absorbţie al fondurilor europene atinge procentul de 30% în ciuda faptului că România a avut o întârziere de un an şi jumătate întrucât Cabinetul condus de Dacian Cioloş n-a făcut nimic în legătură cu acreditarea Autorităţilor de Management. “România va fi deplin pregătită să-și susțină interesele. Guvernarea PSD a probat că e capabilă să pună lucrurile în ordine, să recupereze întârzierile mari lăsate de guvernarea Cioloș și să se apropie de media absorbției fondurilor europene. Acum România a ajuns la 30% grad de absorbție, deși a avut o întârziere de un an și jumătate, dat fiind că guvernul Cioloș n-a făcut nimic pe acreditarea Autorităților de Management obligatorii.”

Lidera PSD Călăraşi a menţionat de asemenea că “Target-ul asumat de guvern pentru acest an este 2,3 miliarde de euro – bani europeni – absorbiți în proiecte; este vorba de investiții în școli, spitale, și infrastructura rutieră, a căror derulare va fi monitorizată săptămânal. România a deschis apeluri de proiecte în valoare totală de 25 de miliarde de euro, semnându-se contracte de finanțare de 23,6 miliarde de euro, fapt care înseamnă o rată de contractare de 79%! Necesarul de declarații de cheltuieli de transmis la Comisia Europenă, până la finalul acestui an, este în valoare de 1,2 miliarde de euro.”

, ,

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *