Recomandare cinema: Comedia “Prizoniere de vacanţă” (video)

Azi vă recomandăm comedia: “Prizoniere de vacanţă” (video)
“Prizoniere de vacanţă” (“Snatched”) este o comedie surpinzătoare şi interesantă contemporană semnată de Katie Dippold, care are şi un rol în începutul peliculei, şi a avut premiera în SUA pe 12 mai, iar în prezent poate fi văzută pe marile ecrane din ţară. Comedia este regizată de Jonathan Levine şi are în distribuţie două maestre ale artei umorului, Goldie Hawn şi Amy Schumer. Alături de ele joacă şi alţi actori remarcabili – Ike Barinholtz, Wanda Sykes, Joan Cusack, Tom Bateman sau Christopher Meloni.

Filmul este despre importanţa familiei, atunci cînd o ai, şi despre cum nimănui nu-i pasă de tine, omul din popor, mai ales autorităţilor, care sunt responsabile de protecţia şi siguranţa cetăţenilor. Aceste subiecte delicate şi profunde sunt comice în “Prizoniere de vacanţă” şi provoacă rîs isteric, rîs “în şoaptă”, chicotit sau rîs maliţios. Deşi nu are nevoie de niciun fel de prezentare, actriţei Goldie Hawn i se aduce în film Laudatio într-un scurt moment teatral în care este inserată “o amintire” a personajului interpretat de ea, însă este vorba de fapt despre tinereţea unei actriţe de neînlocuit în comedia lumii contemporane. “Bufonul” Amy Schumer nu ezită nicio clipă atunci cînd personajul ei îi oferă libertate de exprimare să “vorbească” despre temele ei preferate: o femeie plinuţă este fotomodel şi activitatea sexuală este ceva firesc. Toate improvizaţiile ei sunt reuşite, nu doar cele verbale.

Mamă şi fiică – Goldie Hawn, mama, Amy Schumer, fiica. O familie divorţată. Mama mai are şi un băiat, Jeffrey, care e diferit, un fel altfel “a fi” excelent arătat comic. Familia Middleton. Emily (Amy Schumer), o tînără normală, postează continuu pe Facebook, dar nu are cu cine să împartă o vacanţă. Filmul e de la început sus, Emily fiind concediată şi părăsită de iubit în primele minute. Ea plănuise să meargă împreună cu iubitul ei în Ecuador, însă după despărţirea irevocabilă, vacanţa într-o ţară din America de Sud, unde unul din patru turişti este răpit, îi aparţine doar ei. Şi nu renunţă la ea. Şi găseşte şi o persoană cu care să meargă – mama ei, Linda Middleton (Goldie Hawn).
Şi începe odată cu plecarea lor în Republica Ecuador o aventură foarte amuzantă. Emily este “o inocentă”, iar mama ei îi atrage atenţia: “Ieşi cu un necunoscut într-o ţară străină şi periculoasă. Foarte matur şi responsabil din partea ta!”. Emily ignoră sfaturile bune şi au de suferit amîndouă din cauza asta. Sînt răpite. Şi de aici, alături de comic, joacă şi tragicul. Multe situaţii pline de umor, dar şi multe momente care ar provoaca plînsul lejer, aceste momente emoţionante fiind subliniate elegant de actriţe. O vacanţă de neuitat şi cu răpire, crimă, fugă, panică, necunoscut, sălbăticie. Ajung şi prin Columbia. Trebuie să se descurce singure. Au contactat autorităţile, se ştie despre răpirea lor, dar nu se poate interveni. Jeffrey, aşa cum e el, insistă la autorităţile americane pînă ce sora şi mama lui vor fi salvate. Şi mai apar cîţiva oameni buni care le ajută, printre ei şi localnici. Prea puţini oameni buni însă.
Situaţiile critice în care ajung Emily şi Linda creează o relaţie şi mai puternică mamă-fiică. E foarte importantă familia, mai ales în momentele grele.

, , , ,

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *