Raport la final de mandat al primarului de Călărași, Marius Dulce

Primarul în exercițiu, Marius Dulce a susținut o conferință de presă pentru informarea cetățenilor municipiului Călărași. Vă prezentăm sinteza principalelor teme abordate:

”Avem vesti pentru călărășeni și nu puteam sa nu ne vedem pentru a informa corect opinia publica despre ceea ce facem în oraș. Ați aflat deja ca începem procedura pentru construirea a două noi ansambluri de locuințe ANL.

36 de unități locative dedicate tinerilor pe care intenționăm sa le ridicam în cartierul de tineri, lângă cresa.

Un obiectiv care a trecut de avizul ședinței tehnice de la Agenția Națională de Locuințe.

 Locuințele sunt destinate tinerilor, prin închiriere, având parter, 3 etaje și mansarda, cu centrala proprie si panouri fotovoltaice care vor asigura necesarul de iluminat al spatiilor comune, dar și completarea energiei   pentru centrala termica de încălzire și apa calda.

Moderne, după cum vedeți în imagini, și atât de necesare. Cele doua blocuri vor avea 4 garsoniere, 30 de apartamente cu 2 camere și 2 apartamente cu 3 camere (în mansarda).

La ora aceasta avem în asteptare 690 de tineri care ne solicita o locuință. Deci oportunitatea obiectivului este 100%.”

”Se lucrează și la cresa cu 70 de locuri de pe strada Sloboziei, o investiție  necesara,  cu o valoare totala de 3 mil de euro. Si aici spatiile sunt ultramoderne, va fi un reper pentru învățământul celor mai mici dintre calaraseni.

Lucram și la Centrul din Livadă, un centru pentru a doua șansă a copiilor de etnie roma. În Livadă am început și lucrările la infrastructura, la reteau de apa si canal iar in scurt timp finalizam si acest cartier.”

”luna acesta avem asigurări din partea constructorului sa începe asfaltarea falezei de Promenada. S-a lucrat bine, susținut. În câteva zile va fi verificat și pontonul de specialiști în domeniu și putem spune ca intram în linie dreaptă.

Pietonalul, Centrul Vechi, este o feerie seara și spre bucuria noastră zona e din ce în ce mai aglomerata. Oameni din toate zonele orașului vin la plimbare și se pare ca intram încet în normalitate. Asa trebuie sa arate un municipiu resedinta de județ.

Rămânem tot în Centrul Vechi si vorbim și de anveloparea blocurilor A, acolo unde avem asociații de proprietari,condiție esențială pentru depunerea proiectelor pe anvelopare. Am reușit și finanțarea pentru blocurile J, din 2 Moldoveni unde Primăria este proprietara.”

”Despre infrastructura rutiera, Calarasiul este pe un drum bun, și la propriu și la figurat. M-am ținut de cuvânt și am terminat strada București. Începem marcajul străzii și va arata foarte bine. Mulțumirea mea vine din faptul ca a plouat zilele acestea foarte mult și nu s-au format lacuri. Asta însemna că lucrarea este corespunzătoare din toate punctele de vedere.”

”Lucram și in cartierul Magureni, astăzi o să merg pana acolo. Cred ca începem asfaltarea străzilor. Sunt realizate toate trotuarele, alveolele pentru spatiile verzi. Încercăm sa găsim soluții pentru drumurile de servitute și pentru încă doua străzi care nu sunt prinse în proiect.

Strada Independentei și aici suntem în grafic. Se înaintează bine. Și în Mircea Vodă, partea cu Tenaris. 

Partea de infrastructura rutiera în oraș am reușit sa o realizam în 4 ani, în procent de 70%.

4 ani care au însemnat doi de pandemie, de stat acasă, de telemunca,  timp care s-a pierdut, dar zic eu ca l-am recuperat.”

,

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *