Proiectul ”Noaptea albă a muzicii folk” – apreciat de publicul călărășean

Proiectul ”Noaptea albă a muzicii folk” – apreciat de publicul  călărășean
Proiectul ”Noaptea albă a muzicii folk” – apreciat de publicul călărășean

                 Foarte mulți călărășeni au fost prezenți, vineri 20 iulie a.c., la ”Noaptea albă a muzicii folk”- proiect finanțat de Consiliul Județean Călărași și organizat de Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași, manifestare ce a avut loc, prin bunăvoința Primăriei Municipiului Călărași, pe scena din Parcul Dumbrava.

                Aflat la cea de-a doua ediție, evenimentul a fost unul special și s-a bucurat de aprecierea publicului de toate vârstele, știut fiind faptul că muzica folk îmbină armonios poezia, linia melodică și vocile puternice ale interpreților cu mesajul ce ajunge la sufletul iubitorilor acestui gen. Pe fondul acesta, atmosfera din Parcul Dumbrava s-a transformat, pentru fiecare din cei prezenți, într-o noapte feerică de vară în care muzica folk și-a continuat la Călărași povestea fără de sfârșit prin intermediul vocilor deosebite ale interpreților consacrați: Mircea Vintilă, Maria Gheorghiu, Zoltan Butuc, Țapinarii, Emeric Imre, Ovidiu Mihăilescu, Viorel Burlacu. Ediția din acest an a proiectului ”Noaptea albă a muzicii folk” s-a bucurat de participarea extraordinară a invitatului special, actorul Marius Bodochi.

 

Deschiderea manifestării culturale a fost făcută de Ștefan Nițu pe acordurile ”Baladei” lui Ciprian Porumbescu, interpretată magistral de violonistul Florin Sobaru.

 

”Suntem aici, împreună, pentru a-i permite scopului divin al Universului să se împlinească. Aceasta este adevărata noastră valoare. Sunt încântat că în această seară a lunii lui Cuptor, de Sf. Ilie, v-am dat întâlnire în frumosul nostru Parc ”Dumbrava”, de ce să nu o spunem și de ce să nu ne mândrim cu acest lucru, să privim către înaltul cerului, nu degeaba sau nu întâmplător, pentru că astăzi este și Ziua Aviației, să ne înălțăm sufletul către stele pe acorduri muzicale. Unii dintre cei mai iubiți și talentați folk-iști vor evolua în această seară în proiectul Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași – ”Noaptea albă a muzicii folk”, ajuns la a doua ediție, proiect finanțat de Consiliului Județean Călărași. ”Noaptea albă a muzicii folk” se dorește a fi un proiect preambul la festivalul care a devenit deja o tradiție în orașul nostru, ”Chitara Dunării”, festival care va avea loc spre sfârșitul lunii noiembrie, un eveniment cultural care a ajuns deja la ediția cu numărul zece. ”Noaptea albă a muzicii folk”, proiectul din această seară, a fost deschis de violonistul Florin Sobaru căruia, în nume personal, vreau să-i mulțumesc pentru efortul pe care l-a făcut, de a fi alături de noi”, a spus în debutul evenimentului, Ștefan Nițu, predându-i misiunea de moderator unei prietene a Călărașiului, poetei și jurnalistei Elena Loreta Popa, care a spus:  ”Pentru mine orașul acesta înseamnă ceva! Înseamnă o parte din sufletul meu pentru că aici am prieteni extraordinari, aici am cunoscut oameni care știu ce înseamnă să-și așeze sufletul în palmele oamenilor pe care îi au în jurul lor. Vom avea o seară de suflet cu invitați unul și unul…”

Pe scenă a fost invitat managerul Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași, Mihaela Petrovici care a mulțumit călărășenilor prezenți într-un număr mare la evenimentul artistic, dar și invitaților ce vor evolua pe scena din Parcul Dumbrava. De asemenea, managerul Mihaela Petrovici a oferit, pe parcursul manifestării, fiecărui invitat câte o distincție ”ARS GRATIA ARTIS”, din partea Consiliului Județean și a Centrului de Cultură și Creație Călărași. O diplomă de excelență a fost oferită de către domnul Dragoș Coman, interpretului de muzică folk, Viorel Burlacu, ”pentru promovarea românismului, a valorilor tradiționale, a unității și apropierii tuturor românilor”.

Titlul ”ARS GRATIA ARTIS” a fost acordat și președintelui Consiliului Județean, domnului Vasile Iliuță, pentru întreaga susținere oferită activităților culturale.

Ediția din acest an a proiectului ”Noaptea albă a muzicii folk” a reprezentat un moment cultural important pentru oamenii acestor locuri, un moment în care publicul, indiferent de vârstă a rezonat și a trăit intens fiecare vers, fiecare melodie cu emoția transmisă de artiștii care au evoluat pe scena din ”Dumbravă”.

De altfel, ecourile desfășurării evenimentului au fost unele de apreciere atât din partea călărășenilor prezenți cât și din partea folkiștilor care au fost la Călărași:

Maria Gheorghiu – ”A fost o noapte de vis impecabil realizată de oameni care iubesc muzica folk. Sunetul de nota 10. Publicul de nota 10. Felicitări, Călărași!”

 

Viorel Burlacu – ”Noaptea albă a muzicii folk” la Călărași, România a fost o poveste pentru mine, familia mea și artiștii care și-au dăruit razele sufletelor celor cu iubire de Frumos. Scenă impecabilă, sunet încântător, organizatori de cea mai înaltă calitate, gazde cu toată dăruirea și un spectator la superlativ!!! Vă mulțumesc, recunoscător Dragi Oameni Frumoși Ștefan Nițu, Elena Loreta Popa, Paul Arva, Mihaela Petrovici, Alexandru Chiriță, Denisa Carmen Ciulinaru, Dragoș Coman, Daniel Ștefan Drăgulin, (…) pentru tot ce ne-ați oferit. VĂ MULȚUMESC FRAȚI ROMÂNI!!!

 

Mulțumim pentru gesturile voastre frumoase: COSTIN MARINACHE, OANA BELU, DANIEL ȘTEFAN DRĂGULIN, DRAGOȘ COMAN, FLORENTINA CEPARU, MAGDALENA GHEORGHE, LAURA ȘI MARIUS MATACHE !

, , ,

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *