Prețul polițelor RCA plafonat doar pentru 3 luni

Guvernul a decis să prelungească plafonarea prețului polițelor RCA la nivelul din februarie 2023, dar nu pe 6 luni, așa cum a anunțat inițial, ci doar pe 3 luni, până în martie 2024.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, a explicat că această decizie a fost luată în urma unei observații a Consiliului Concurenței, care a precizat că Legea concurenței permite prelungirea termenului de plafonare doar pe module de câte trei luni.

Astfel, prețul polițelor RCA va rămâne cel puțin până în martie 2024 la nivelul din februarie 2023, la care se adaugă rata inflației de maximum 6,8%.

Această măsură a fost luată pentru a combate creșterea excesivă a prețurilor polițelor RCA și pentru a stabiliza gradual piața de asigurări RCA.

Potrivit unui comunicat transmis de Biroul de presă al Guvernului, „prețul asigurărilor RCA a crescut semnificativ în ultimul an, ca urmare a creșterii costurilor serviciilor medicale, a pieselor auto și a cheltuielilor administrative ale asigurătorilor”.

„Prin prelungirea plafonării prețurilor RCA, Guvernul urmărește să protejeze bugetele familiilor și firmelor românești, care suportă deja o creștere a costurilor vieții”, se mai arată în comunicat.

Măsura de plafonare a prețurilor RCA a fost introdusă de Guvern în august 2022, pentru o perioadă de 6 luni. Ulterior, a fost prelungită până în decembrie 2023.

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *