Premiile Academiei Europene de Film 2020, decernate într-o ceremonie virtuală la Berlin

Ceremonia de decernare a premiilor Academiei Europene de Film (European Film Awards – EFA) se va desfăşura anul acesta în format virtual, fără public, la Berlin, sâmbătă 12 decembrie, a anunţat marţi Academia europeană a producţiilor cinematografice care a precizat că gala prevăzută să aibă loc anul acesta în Islanda a fost anulată, relatează EFE.

EFA a informat că atât Primăria din Reykjavik, capitala Islandei, cât şi Ministerul Educaţiei, Ştiinţei şi Culturii din această ţară au convenit anularea galei de decernare a acestor premii în capitala islandeză, care va găzdui evenimentul în 2022.

În 2021 se prevede ca ceremonia să aibă loc la Berlin, a precizat Academia.

“Decizia recunoaşte deteriorarea situaţiei în contextul pandemiei de COVID-19, cu o creştere a numărului de cazuri în ţările europene şi în Islanda”, a precizat Academia.

Procedurile privind adjudecarea premiilor se vor menţine, ceea ce înseamnă că marea lor parte vor fi rezultatul voturilor celor peste 3.800 de membri ai EFA.

Anunţarea candidaţilor se va face de asemenea în mod virtual, marţi 10 noiembrie, într-un eveniment transmis pe internet şi prezentat în cadrul Festivalului internaţional de film de la Sevilia, a precizat EFA.

Lungmetrajul ”The Favorite”, în regia lui Yorgos Lanthimos, a fost desemnat cel mai bun film european în cadrul celei de-a 32-a gale a premiilor Academiei de Film Europene de anul trecut.

La Premiile EFA 2019, filmul “Cadoul de Crăciun”, al cineastului român Bogdan Mureşanu, a fost desemnat cel mai bun scurtmetraj.

, , ,

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *