Pierce Brosnan a dat de… necaz |

Pierce Brosnan a dat de… necaz

Pierce Brosnan va trebui să dea explicaţii cît mai repede posibil. Actorul Pierce Brosnan (64 de ani) riscă doi ani de puşcărie. El a apărut într-o campanie publicitară pentru produse considerate periculoase pentru sănătate în India. Este vorba de o reclamă la „pan masala“, un amestec masticabil ce conţine tutun, mirodenii, lime şi nuci. Produsul pentru care a făcut reclamă starul ar conţine supari, o varietate de nucă despre care Organizaţia Mondială a Sănătăţii spune că este cancerigenă.

Autorităţile de la Delhi i-au cerut lui Brosnan să dea explicaţii cît mai grabnic de ce a acceptat să participe la această campanie publicitară. Actorul riscă să fie condamnat la doi ani de puşcărie sau să plătească o amendă de 5.000 de rupii (circa 78 de dolari). Promovarea produsului periculos pentru sănătate include un spot publicitar în stil 007 realizat de Ddb Mudra, una din cele mai importante agenţii publicitare din India. Reclama a început să fie difuzată din octombrie 2016.

Brosnan s-a declarat şocat şi întristat de cele întîmplate. El a explicat că în contractul său de publicitate scrie că produsul este bun pentru „împrospătarea respiraţiei şi albirea dinţilor“. El a fost liniştit tocmai pentru că pe ambalajul care i s-a arătat era specificat faptul că nu conţine tutun sau nicotină. Însă agenţia i-ar fi folosit imaginea pentru lansarea şi altor produse pe bază de tutun, pentru care publicitatea este interzisă prin lege în India.

, , , ,

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.