O româncă a creat veşmântul pe care îl va purta Papa Francisc la Şumuleu Ciuc

Papa Francisc

Veşmântul pe care îl va purta Papa Francisc în timpul vizitei de la Sanctuarul Marian din Şumuleu Ciuc, în 1 iunie, va fi creat de Cristina Sabău-Trifu, artist plastic din Satu Mare.

Cazula va fi din stofă albă cu simboluri precum statuia Fecioarei Maria şi turlele bisericii de la Şumuleu. Artista a mai spus că pe spatele hainei va apărea logo-ul vizitei Suveranului Pontif, „Să mergem împreună”.

„A fost o cinste şi o onoare deosebită pentru mine când am fost rugată să creez haina în care va sluji Sfântul Părinte Papa Francisc la Liturghia de la Şumuleu Ciuc. Haina se numeşte cazulă, este folosită în sărbători şi vine peste hainele pe care Sfântul Părinte le va avea pe el“, a spus Cristina Sabău-Trifu.

Potrivit acesteia, elementele specifice creaţiei sale sunt petele de culoare şi linia flexibilă care se poate observa în toate hainele preoţeşti create. Artistul din Satu Mare a comandat materialul pentru haină din Occident, a procurat toate materialele necesare pentru aplicaţii, firele pentru brodat şi a început să facă desenul.

,

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *