Narcisele galbene, considerate şi florile paştelui

Narcisele galbene, considerate şi florile paştelui

Simbolizând renaşterea, narcisa galbenă este sinonimă cu acest anotimp. În întreaga lume, floarea este asociată nu numai cu sfîrşitul iernii, ci este şi un simbol al prosperităţii. În Ţara Galilor se spune că cel care vede primul o narcisă galbenă va avea parte de îmbelşugare în următoarele 12 luni.

În China, credinţa este că narcisele galbene aduc noroc. În Belgia, în Marea Britanie şi în Germania, aceste flori sînt un simbol al Paştelui. Galbenul, culoare pascală prin excelenţă, anunţă reînnoirea şi lumina. Britanicii decorează mesele de Paşti cu narcise. În Germania, florile se mai numesc Osterglocken -clopote de Paşti – pentru că de obicei înfloresc în perioada sărbătorilor pascale. În Belgia, narcisele galbene se vînd în buchete, adesea împreună cu lalele şi zambile, care înfloresc în acelaşi timp.

Este și floarea celor născuţi în luna martie, precum şi a celor care îşi serbează cea de-a zecea aniversare a nunţii. Se spune că dacă oferim narcise, fericirea este asigurată. Nu uitaţi însă să dăruiţi narcisele în buchete, deoarece – potrivit legendei care asociază aceste flori vesele cu norocul şi bogăţia – aduce ghinion dacă oferiţi o singură floare.

, ,

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *