Created by potrace 1.14, written by Peter Selinger 2001-2017

Muzeul Municipal Călărași/ Lansarea cărții ,,Cu alte cuvinte… Festivalul George Enescu văzut prin ochii unui om obișnuit”

 • Marți, 10 decembrie 2019, la ora 18.00, la Muzeul Municipal Călărasi, va avea loc lansarea volumului ,,Cu alte cuvinte … Festivalul George Enescu văzut prin ochii unui om obișnuit de Luminița VELCIU. Alături de autoare vor fi elevii Şcolii gimnaziale cu program de muzică „Nicolae Titulescu”.

  ,,Ca orice organism viu, o campanie se creşte încet şi cu răbdare.

  Mai întâi se iveşte ideea. Apoi, în solul bine pregătit se pune sămânţa care se udă cu dragoste. Când a răsărit, se curăţă precum planta de buruieni: de prejudecăţi, de spaime, de împotriviri, de „n-o să iasă!”. Se dă la soare, se stropeşte, se sapă la rădăcină şi, când fructul s-a pârguit, se aşteaptă culesul.

  Aşa şi cu campania „Cartea care se transformă într-un …pian”. A crescut precum Făt – Frumos în 3 luni cât alţii într-un an şi…e gata de cules.

  Pornită în septembrie, în timpul Festivalului Internaţional „George Enescu” de la o idee năstruşnică prin care mi-am dorit să transform cartea „Cu alte cuvinte…Festivalul George Enescu văzut prin ochii unui om obişnuit” într-o pianină de studiu pentru un copil talentat din provincie, dar fără posibilităţi de a-şi cumpăra un instrument, iată cum, pe negândite, această campanie şi-a împlinit menirea.

  De aceea, vă invit marţi, 10 decembrie 2019, ora 18.00, la Muzeul Municipal Călăraşi (fosta primărie) pentru o lansare cu surprize. Cartea se va întâlni în cadru festiv cu oamenii oraşului copilăriei mele, unde mi-am format educaţia muzicală, dar, mai mult decât atât, va deveni un pretext pentru a vă învălui în poveşti muzicale împreună cu cei mai tineri pianişti din Călăraşi – – şi cu dascălii lor minunaţi care pregătesc clipă de clipă, cu migală de artizan, generaţia de mâine a muzicienilor Festivalului Internaţional „George Enescu”.

  Fiecare carte cumpărată ajută la cumpărarea altei pianine…şi alta…

  Dacă am reuşit odată, este datorită vouă! Şi tot împreună vom reuşi să dăm o şansă fiecărui copil talentat din România! ”, ne transmite Luminița VELCIU.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *