Morgan Freeman și cercelul de aur pe care-l poartă

Morgan Freeman
Morgan Freeman

Morgan Freeman (79 de ani) este unul dintre cei mai îndrăgiţi actori de peste Ocean. Cunoscut pentru rolurile sale celebre, precum cel în care l-a interpretat pe Dumnezeu sau pe preşedintele Africii de Sud, actorul are o carieră impresionantă, jucînd în peste 100 de pelicule.

Aspectul său este întotdeauna sobru, iar vocea sa recognoscibilă a contribuit la faima pe care a dobîndit-o pe parcursul anilor. Un singur amănunt pare să nu se potrivească imaginii pe care Freeman şi-a construit-o. Este vorba despre cercelul de aur pe care alege să-l poarte la una dintre urechi, indiferent de evenimentul la care participă.

Motivul pentru care Morgan Freeman poartă acel cercel nu este unul care să aibă legătură cu estetica sau cu încălcarea taburilor, ci cu o superstiţie pe care actorul american o are de cîteva decenii. Obiceiul de la care a pornit supersitţia vedetei este unul al marinarilor. Ei purtau întotdeauna un cercel pentru ca cei prezenţi să poată plăti înmormîntarea în cazul în care acesta murea subit, aflîndu-se întru-un teritoriu complet străin.

Se pare că actorul a fost impresionat de acest obicei şi a decis să îl împrumute.

,

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *