Ministerul Sănătăţii, noi precizări despre distribuţia iodurii de potasiu

Ministerul Sănătăţii a transmis, luni seară, noi precizări despre distribuţia iodurii de potasiu, explicând că se face în scopul administrării la populaţia de până în 40 de ani numai în caz de expunere după un incident nuclear.
Ministerul Sănătăţii a transmis, luni seară, noi precizări despre distribuţia iodurii de potasiu.
”Distribuirea de pastile de iodură de potasiu se face în scopul administrării la populaţia de până în 40 de ani NUMAI în caz de expunere după un incident nuclear. Este contraindicată administrarea preventivă a comprimatelor”, a transmis Ministerul Sănătăţii.

Sursa citată a precizat că, încă de la începutul conflictului din Ucraina, Ministerul Sănătăţii s-a preocupat de procurarea pastilelor de iod şi a iniţiat o campanie de informare a populaţiei referitoare la modul de utilizare a acestora.
”Distribuţia către populaţie se face în mod gratuit pe baza prescripţiei eliberată de către medicul de familie. Aceasta nu este o noutate, ordinul de ministru care reglementează activitatea este în vigoare încă din 23 iunie 2022”, a mai transmis ministerul.

Instituţia precizează că pastilele de iod se eliberează în peste 2.500 de farmacii, lista acestora regăsindu-se se pe site-ul Ministerului Sănătăţii.

, ,

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *