John Lennon şi Yoko Ono, o dragoste otrăvitoare

O dragoste altfel, despre care unii au spus că a fost prea intensă, iar alţii că a fost otrăvitoare, mai ales pentru celebra trupă Beatles, a fost cea dintre John Lennon şi Yoko Ono. 

John a dorit să bată un cui

John Lennon a cunoscut-o pe Yoko Ono în 1966, atunci când aceasta se pregătea pentru o expoziţie de artă. Atunci Lennon a fost surprins de creaţia lui Yoko – „Bate un cui”, unde clienţii băteau un cui într-o bucată de lemn, creând astfel o operă de artă. Deşi expoziţia încă nu începuse, John a dorit să bată un cui în bucata de lemn, dar a fost oprit de Yoko Ono, aceasta neştiind cât de celebru era Lennon. În cele din urmă Yoko s-a răzgândit şi i-a cerut cinci silingi, răspunsul lui Lennon fiind „Îţi voi da cinci şilingi imaginari şi voi bate un cui imaginar.” 

Tensiuni între cei patru membri Beatles

După această întâlnire, ea a fost cea care l-a căutat, dorind să-l revadă, însă Lennon era căsătorit în acea perioada cu Cynthia Powell, pe care o înlocuieşte în cele din urmă cu Yoko Ono. După divorţul de Cynthia, Lennon şi Ono s-au căsătorit în 1969. Între timp au apărut tensiuni între cei patru membri Beatles, iar Yoko devine o figură permanentă în viaţa lui Lennon, cei doi înregistrând separat piese muzicale şi albume, ceea ce le dă de înţeles celorlalţi membri de trupă că intenţia lui John era aceea de a avea o carieră solo. În 1970 formaţia The Beatles se desparte, urmând o perioadă tumultuoasă în viaţa lui Lennon, care se separă de Yoko Ono, cinci ani mai târziu. În 1980, Yoko revine în viaţa lui John Lennon, dar nu pentru mult timp, deoarece trei săptămîni mai târziu, când cuplul se întorcea de la un studio de înregistrări, Lennon a fost împuşcat în spate. Astfel povestea de dragoste a celor doi artişti nu s-a încheiat printr-un divorţ, ci prin moartea lui John. 

Manipulări, droguri şi amante

Yoko Ono ar fi fost agresivă în relaţia cu John Lennon şi ar fi obişnuit să îl hărţuiască constant pe artist. Ambiţiile personale şi micile stratageme – manipulări, droguri şi amante – folosite de artista japoneză, dispusă să facă absolut totul pentru a câştiga favorurile celebrului muzician britanic, chitaristul trupei The Beatles, au fost prezentate în cartea, „Being John Lennon: A Restless Life“, publicată de scriitorul Ră Connolly. Scriitorul britanic evocă în această carte influenţa exercitată de Yoko Ono asupra lui John Lennon şi afirmă că artista niponă „l-a hipnotizat pur şi simplu“ pe legendarul muzician. „Yoko era agresivă, îl hărţuia constant pe John cu scrisori şi apărea în locurile în care el se afla“, spune Ray Connolly, deloc înclinat să o menajeze pe cea de-a doua soţie a lui John Lennon. Practic nedezlipită de muzician, potrivit acestui biograf britanic, artista japoneză, l-ar fi urmat pe acesta până şi într-un centru de yoga foarte retras, construit în Himalaya.

, , ,

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *