Jim Carrey şi-a şters contul de Facebook |

Jim Carrey şi-a şters contul de Facebook

Jim Carrey a anunţat pe Twitter că îşi vinde acţiunile pe care le are la Facebook şi că îşi şterge contul curent, încurajînd publicul şi investitorii să boicoteze reţeaua de socializare. Jim Carrey susţine că Facebook a profitat de pe urma interferenţei ruse în alegerile prezidenţiale americane din 2016 prin propagarea ştirilor false.

„Renunţ la acţiunile mele la Facebook şi îmi şterg pagina pentru că Facebook a profitat de pe urma interferenţelor ruseşti în campania noastră electorală şi încă nu fac destul pentru a le opri. Îi încurajez şi pe ceilalţi investitori să facă la fel dacă le pasă de viitorul nostru“, a scris Carrey în mesajul de pe Twitter, alături de hashtagul „“#unfriend facebook“.

Într-o declaraţie extinsă trimisă publicaţiei Fortune, un purtător de cuvînt al lui Jim Carrey a spus: „Reţelele de socializare au creat punţi cibernetice peste care pot trece cei care nu au în minte cele mai bune intenţii, iar noi permitem acest lucru. Trebuie să încurajăm mai multă supraveghere din partea deţinătorilor acestor platforme sociale. Acum avem nevoie de investitori activişti care să transmită mesajul că este nevoie de o supraveghere responsabilă. Ceea ce lumea are nevoie acum este de capitalism cu o conştiinţă“.

Potrivit serviciilor secrete americane, scopurile Rusiei au fost subminarea încrederii publice în procesul democratic american, denigrarea candidatului Hillary Clinton, compromiterea capacităţii sale de a fi aleasă şi afectarea eventualului mandat prezidenţial.

, ,

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *