Între 1 și 8 septembrie, se deschid porțile Târgului de Toamnă la Călărași. Declarații de presă ale reprezentanților primăriei Municipiului Călărași

Între 1 și 8 septembrie, are loc Târgul de Toamnă, organizat, și în acest an, de Primăria Municipiului Călărași, prin Serviciul Public Piețe și Oboare. Locația pe care se desfășoară acest târg este Oborul de cereale și animale. Cu această ocazie, a avut loc o conferință de presă la sediul primăriei Municipiului Călărași. Iată cele mai relevante declarații:

”Am reușit să dăm curs tuturor cererilor care au fost depuse la Serviciul Public Piețe și Oboare. Avem un număr de 17 societăți, care desfășoară servicii de alimentație publică și restaurant, avem 20 de societăți cu gogoșerii, înghețată, diverse, clătite, colaci secuiești și așa mai departe. Parcul de distracție este ocupat de 7 societăți, iar pe activități industriale, avem 45 de societăți și mă refer aici la vânzarea articolelor de îmbrăcăminte, rechizitelor, jucăriilor. Acestea sunt cele care au achitat la zi. Urmează să actualizăm lista și vor fi în jur de 70 de societăți, în total” a declarat  Vasile Manea, director SPPO Călărași.

Marius Dulce, primarul municipiului Călărași: ”Au fost foarte multe cereri. Am încercat să îi mulțumim. Ca în fiecare an, așa cum știți, la târg, au fost și persoane nemulțumite. Sperăm că, până la urmă, le convine ceea ce au primit, pentru că de la anul vom schimba registrul și vom găsi altă modalitate de atribuire, ca să fie mai multă liniște. Pentru că niciodată nu o să ajungem să îi mulțumim pe comercianți, la anul o să schimbăm registrul și o să găsim altă modalitate de atribuire.”

Despre tarifele SPPO:

Vasile Manea: ”Din câte știu, la noi nu sunt prețuri mai mari decât în alte locații.”

Marius Dulce: ”SPOO este deja înscris în Asociația Administratorilor de Piețe din România și, acolo, tot timpul se discută despre prețuri. Și atunci, cam totul este liniar cu ce se întâmplă în țară.”

Despre încasările din taxele pentru comercianți:

Vasile Manea: ”La data de 30 august 2023, aveam încasări de 73.284 de lei încasări. Anul trecut, am încheiat târgul cu încasări de aproximativ 160.000 de lei. Anul acesta, eu cred că încasările din taxe vor ajunge la aproximativ 180.000 de lei. Tariful pe mp o să vi-l spun pe fiecare sector în parte: la parcul de distracții chiria este 1 leu, la care se adaugă încă 1 leu/mp/zi pentru utilități, la alimentație publică, chiria este 1 leu, la care se adaugă 2 lei/mp/zi pentru utilități, iar în ceea ce privește partea stradală, avem 2 lei chiria mp/zi, la care se adaugă 3 lei/mp utilitățile. Am pus aici puțin mai mult, la utilități, pentru că am achiziționat și WC-uri ecologice.”

”Prin adresele noastre, am cerut sprijinul serviciilor deconcentrate, respective Jandarmerie, Poliție Municipală. Avem Poliția Locală, care ne sprijină și va sta, în permanență, acolo. Am asigurat, în anexa noastră, câte o cameră fiecăruia, ca să își poată desfășura activitatea. Cu ISU am făcut comunicări, reprezentanții acestei instituții au venit la fața locului și ne-au dat un aviz verbal, dar ne-au recomandat și alte lucruri de care să ținem cont și asta facem.

Am încheiat contracte cu societățile din sectorul parcului de distracții și societățile din domeniul alimentației publice, ca să avem niște obligații, responsabilități pe care să le respectăm, conform contractului. Și nu dăm drumul la contract, până nu avem, în primul rând, autorizație de la ISCIR.

La ceilalți, le-am tăiat chitanțe pentru locurile respective. Avem contract și cu o firmă specializată, care asigură branșarea, debranșarea și mentenanța, pe timpul târgului. Noi, SPPO, nu plătim nimic cu această firmă. Ea își recuperează banii de la agenții economici pe care îi branșează și îi debranșează și le asigură mentenanța. Deșeurile sunt preluate de REBU.”

Despre Oborul Călărași

Marius Dulce: ”Nu se pune problema să mutăm Oborul, mai ales că în locația în care noi gândeam, la un moment dat, să mutăm cimitirele, vom face un ansamblu de case. Investiția se realizează prin PNRR, și atunci nu avem de gând să facem acest lucru. Poate că, în timp, tradiționalul Obor o să dispară, neavând animale, neavând cereale, dar o să rămână cu legume, fructe, cu cei care vând diverse articole pe acolo, iar locația va rămâne aceeași.

, ,

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *