În perioada 9-12 martie, se vor desfășura tratamente de deratizare în municipiul Călărași

Primăria Municipiului Călărași anunță faptul că prestatorul serviciului de dezinsecție-dezinfecție-deratizare va executa în perioada 9-12 martie 2020, tratamente de deratizare în vederea eliminării populației de rozătoare de pe domeniul public, în intervalul orar 8,00-12,00 / 13,00-17,00.

Activitățile de deratizare se vor efectua pe domeniul public al municipiului Călărași, parcuri, spații verzi, aliniamente stradale, adăposturi de protecție civilă, cimitire, cămine aferente rețelelor de alimentare cu apă și canalizare, platforme de gunoi special amenajate.

Tratamentele se vor aplica doar când condițiile atmosferice sunt favorabile, în caz contrar poate fi prelungită perioada.

Substanțele active ale produselor utilizate sunt: bromadiolone și brodifacoum, acestea fiind avizate de Ministerul Sănătății prin Comisia Națională pentru Produse Biocide.

Se recomandă populației să se evite circulația în preajma locației unde se face tratament în perioada de timp și intervalul orar menționat.

Măsuri de prim ajutor:

-în caz de ingerare, antidotul este vitamina K și K1 (medicamentul trebuie administrat intravenos, numai dacă apar alterări ale activității protrombinice și nu preventiv);

-în caz de contact cu pielea: spălați imediat zona afectată cu multă apă și săpun.

În baza acordului cadru încheiat, după etapa de deratizare, în perioada următoare vor fi stabilite și efectuate tratamentele de delarvare și dezinsecție.

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *