Ilinca Băcilă a ascuns o boală diagnosticată chiar înainte de Eurovision

Ilinca Băcilă a ascuns o boală diagnosticată chiar înainte de Eurovision

Ilinca Băcilă a trecut pe lîngă dezastru. La doar 19 ani, reprezentanta României la Eurovision a ascuns problemele medicale cu care se confrunta şi a dat tot ce a putut pe scena de la Kiev, asumîndu-şi toate riscurile. Inclusiv acela de a rămîne fără voce pentru restul vieţii.

„Abia m-am trezit şi tot ce mi-am dorit a fost să ajung în patul meu de acasă. Abia aştept să mă culc din nou”, a mărturisit Ilinca după întoarcerea de la Kiev, unde, alături de Alex Florea, a „yodel“-it o piesă care a clasat România pe locul 7, cea mai bună poziţie din ultimii şapte ani. Scăpată de emoţii şi stresul crunt prin care a trecut, Ilinca a povestit prin ce a trecut.

„Am avut o problemă vocală şi am plecat cu medicamentele după mine la Kiev“, începe ea poveastea. Însă, pe măsură de dialogul evoluează, recunoaşte că „problema vocală” nu a fost una minoră, ci una atît de gravă încît ar fi putut-o lăsa fără voce.

Totul a început la 9 ani cu o gastrită, dar nimeni nu a legat-o cu ce urma să se întîmple pînă cu doar o săptămînă înainte de Eurovision cînd medicul corului Filarmonicii din Cluj i-a pus diagnosticul. „Laringită de reflux… Acidul gastric îmi ardea corzile vocale şi aveam mereu secreţii pe care nu le puteam controla, inflamaţii. Şi totul se putea agrava iremediabil dacă nu ajungeam să urmez un regim şi un tratament. Au fost perioade lungi în care nimeni nu ştia să-mi spună ce se întîmplă. Putea fi mult mai grav. Imediat ce am primit diagnosticul, am început un regim pentru stomac şi tratament, dar şi exerciţii specifice care să mă ajute să trec cu bine peste Eurovision“, dezvăluie Ilinca.

Ea spune că cel mai greu a fost că a trebuit să îşi schimbe complet tehnica vocală cu doar o săptămînă înainte de finală, pentru că apăreau secreţii pe care nu le putea controla. Acum, că ştie cu ce se confruntă, Ilinca Băcilă este conştientă că trebuie să facă tot ce trebuie pentru a-şi salva corzile vocale: „O să intru într-o pauză vocală şi o să merg la mai mulţi medici în Bucureşti, pentru a şti exact cu ce mă confrunt şi ce am de făcut“.

, , ,

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *