Hollywood: Actori care au făcut roluri de excepţie pe salarii de nimic

Hollywood: Actori care au făcut roluri de excepţie pe salarii de nimic

Actorii de top cîştigă milioane de dolari pentru filmele în care apar, dar uneori starurile acceptă roluri pentru salarii ridicol de mici. Au făcut asta şi Tom Cruise sau Brad Pitt.
Hollywood-ul îşi răsplăteşte cu generozitate starurile pentru rolurile care aduc încasări-record, e o investiţie pe care studiourile o fac, pompînd bani în distribuţie pentru a-şi asigura succesul care va acoperi cheltuielile şi va genera profit. Dar în această afacere apar, cîteodată, şi excepţii, iar vedetele acceptă să joace pe mai nimic dacă se află încă la începutul carierei, dacă le place mult scenariul sau dacă doresc neapărat un rol pentru a lucra cu un regizor anume.

Brad Pitt — Thelma & Louise: 6.000 de dolari
Rolul din filmul lui Ridley Scott a fost primul pas pe drumul spre succes şi l-a făcut cunoscut la Hollywood. Pentru Brad Pitt a fost un debut cu dreptul, iar suma modică cu care a fost plătit a reprezentat cea mai bună investiţie în viitorul său – de exemplu, pentru rolul din „Ocean’s Eleven“, din 2001, a primit 30 de milioane de dolari.

Hilary Swank — Boys Don’t Cry: 3.000 de dolari
Suma care i-a fost oferită actriţei pentru acest rol era atît de mică încît nici nu acoperea asigurarea medicală. Dar a acceptat şi bine a făcut: Hilary Swank a primit un Oscar pentru acest rol, iar în următorul film, „The Affair of the Necklace“ (2001) a jucat pentru 3 milioane de dolari.

Tom Cruise – „Magnolia”:100.000 de dolari 
Cînd a acceptat banii ăştia pentru „Magnolia“, Tom Cruise avea deja în cont mai multe milioane de dolari pentru filme precum „Mission: Impossible“ (1996), „Interview With the Vampire“ (1994) şi „Jerry Maguire“ (1996). Dar a fost atît de impresionat de scenariu, că nici nu i-a mai păsat de salariu şi a acceptat oferta regizorului Paul Thomas Anderson. A fost un pariu cîştigat – rolul din „Magnolia“ i-a adus un Glob de aur.
n Jennifer Lawrence — Winter’s Bone: 3.000 de dolari
Jennifer era o debutantă cînd a acceptat această sumă pentru a juca în drama din 2010. Prestaţia sa a fost foarte apreciată de critică şi a primit o nominalizare la Oscar. De atunci, cariera ei a luat avînt şi fiecare rol i-a adus un cîştig cu multe zerouri. De exemplu, pentru rolul din „Passengers“ (2016), Jennifer Lawrence a luat 20 de milioane de dolari.

Jim Carrey — Yes Man: gratis
Starul şi-a surprins colegii de distribuţie cînd a acceptat să nu fie plătit pentru rolul din comedia „Yes Man“ (2008). Dar adevărul e că n-a jucat chiar pe degeaba: Jim a cerut în schimb şi a primit prin contract echivalentul a 36,7% din încasări. Din fericire pentru el, pariul său s-a dovedit cîştigător şi i-a adus o sumă de 35 de milioane de dolari.

, , , , , , ,

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *