Hitul „Dynamite“ al grupului K-pop BTS, nr. 1 în topul „Billboard Hot 100“

Formaţia BTS, ai cărei componenţi sunt supranumiţi regii K-pop, este primul grup 100% sud-coreean care ajunge în fruntea hiturilor din Statele Unite cu noua piesă ”Dynamite”, a indicat luni revista Billboard, citată de AFP.

Lansată la 21 august, pentru prima dată în întregime în limba engleză, cea mai recentă piesă a grupului BTS a detronat ”WAP”, un hit foarte îndrăzneţ al rapperiţei newyorkeze Cardi B, în colaborare cu Megan Thee Stallion, şi confirmă succesul global al acestei ”boys band”, compusă din J-Hope, Jimin, Jin, Jungkook, RM, Suga şi V.

Duminică, celebra trupă de băieţi a depăşit mulţi ”grei” din industria muzicală americană câştigând premiul pentru cea mai bună melodie pop în cadrul MTV Music Video Awards, dominând totodată şi categoriile cel mai bun videoclip K-Pop, cel mai bun grup şi cea mai bună coregrafie, obţinând astfel toate cele patru premii la care a fost nominalizată.

Pentru a ajunge în topul ”Hot 100”, care include toate genurile de muzică, ”Dynamite” a atins aproximativ 33,9 milioane de accesări în streaming în Statele Unite într-o săptămână, cu 300.000 de unităţi vândute.

În martie, BTS a reuşit să urce până pe locul 4 în clasamentul ”Billboard Hot 100” cu piesa ”On”.

Grupul a fost prezent deja de trei ori în fruntea clasamentului săptămânal al celor mai bine vândute 200 de albume din Statele Unite (streaming inclus), compilat tot de Billboard

, , ,

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *