Created by potrace 1.14, written by Peter Selinger 2001-2017

Hitul „Dynamite“ al grupului K-pop BTS, nr. 1 în topul „Billboard Hot 100“

 • Formaţia BTS, ai cărei componenţi sunt supranumiţi regii K-pop, este primul grup 100% sud-coreean care ajunge în fruntea hiturilor din Statele Unite cu noua piesă ”Dynamite”, a indicat luni revista Billboard, citată de AFP.

  Lansată la 21 august, pentru prima dată în întregime în limba engleză, cea mai recentă piesă a grupului BTS a detronat ”WAP”, un hit foarte îndrăzneţ al rapperiţei newyorkeze Cardi B, în colaborare cu Megan Thee Stallion, şi confirmă succesul global al acestei ”boys band”, compusă din J-Hope, Jimin, Jin, Jungkook, RM, Suga şi V.

  Duminică, celebra trupă de băieţi a depăşit mulţi ”grei” din industria muzicală americană câştigând premiul pentru cea mai bună melodie pop în cadrul MTV Music Video Awards, dominând totodată şi categoriile cel mai bun videoclip K-Pop, cel mai bun grup şi cea mai bună coregrafie, obţinând astfel toate cele patru premii la care a fost nominalizată.

  Pentru a ajunge în topul ”Hot 100”, care include toate genurile de muzică, ”Dynamite” a atins aproximativ 33,9 milioane de accesări în streaming în Statele Unite într-o săptămână, cu 300.000 de unităţi vândute.

  În martie, BTS a reuşit să urce până pe locul 4 în clasamentul ”Billboard Hot 100” cu piesa ”On”.

  Grupul a fost prezent deja de trei ori în fruntea clasamentului săptămânal al celor mai bine vândute 200 de albume din Statele Unite (streaming inclus), compilat tot de Billboard

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *