Florian Stoica, solistul trupei Conexiuni, a murit

Solistul trupei Conexiuni, Florian Stoica, a murit miercuri seară, anunţul fiind făcut de familie, pe pagina de Facebook a artistului.

“Acum am vrea ca ‘Tu’ să ‘Mai rămâi puţin’, însă cu durere în suflet trebuie să vă anunţăm că al nostru soţ, tată, prieten, artist, Florian Stoica – solistul formaţiei Conexiuni, a plecat aseară la 22,45 spre Ceruri, pentru că are un spectacol în faţa Domnului, cel mai dureros pentru noi, dar probabil cel mai valoros pentru el. Slujba de înmormântare va avea loc sâmbătă (16 noiembrie – n.r.) la Biserica Sfinţii Voievozi din Urlaţi. (…). Dumnezeu sa-l ierte!”, au scris soţia Florentina şi fiul Florentin.

Florian Stoica s-a născut la Urlaţi în 1961 si a fondat trupa Conexiuni in 1983, alaturi de Marcel Boca si Victor Lenghel.Anii ’80 reprezinta perioada de cautari a unei identitati muzicale, cei trei membrii ai trupei „Conexiuni” gasindu-si apartenenta in stilul muzical numit rock. În 1984 grupul primeşte noi membri: Gabi Isac şi Lucian Murzea, care a fost înlocuit ulterior de Pavel Stelu. O primă piesă, “Fachir valah”, devine binecunoscută în mediul studenţesc al acelor vremuri.In anul 1986, trupa Conexiuni primeste premiul de popularitate la Festivalul Primavara Baladelor si Premiul I la Festivalul Top T de la Buzau. Tot in aceasi perioada, apar melodiile consacrate ale trupei, cum ar fi: „Fosta iubire” si „Invins doar pentru o clipa”.

Conexiuni a cântat pe scenă alături de trupe de renume internaţional: Scorpions, la Bucureşti, în 1993, Saxon şi Paradise Lost, la Festivalul “Rock ’94”, iar în 2004, în deschiderea concertului Europe, la Braşov.

,

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *