Eric Clapton, o viață agitată trăită pe scenă

Eric Clapton, o viață agitată trăită pe scenă

Legendarul chitarist britanic, creatorul nemuritoarelor hituri „I Shot the Sheriff“, „Layla“, „My Father’s Eyes“, „Wonderful Tonight“ şi „Tears in Heaven“, îşi trăieşte ultimii ani în suferinţă şi solitudine, fiind privat chiar şi de cea mai fidelă parteneră de viaţă a sa, chitara.

Încă de anul trecut, Eric Clapton a anunţat public că nu mai poate cânta din cauza unei boli incurabile, neuropatia periferică, care afectează conexiunea sistemului nervos periferic cu creierul și coloana vertebrală. „A început cu dureri de spate și s-a transformat în ceea ce medicii numesc neuropatie periferică, când simți șocuri electrice care parcă îți coboară pe picioare. A trebuit să îmi dau seama cum mă voi descurca cu asta, cât și cu alte lucruri, cum ar fi faptul că îmbătrânesc“, a declarat artistul pe care simptomele resimţite la nivelul mâinilor şi picioarelor (furnicături, amorțeală, slăbiciune generalizată) l-au imobilizat întrun scaun cu rotile.

Eric Clapton, o viață agitată trăită pe scenă

„Pentru că încă mă recuperez după dependența de droguri și alcool, cred că e un lucru mare că încă sunt în viață. Probabil, ar fi trebuit să mor de mult. Însă, pentru anumite motive, am fost smuls din ghearele Iadului și mi s-a dat o nouă șansă. Încă pot să cânt, însă mi-e destul de greu câteodată, mă refer la efortul fizic. Devin din ce în ce mai bătrân, e greu. Consumam câte trei sticle de brandy cu mâini întregi de codeină și am fost la un pas să dau colțul. E un miracol că încă mai sunt aici, serios“, a mai spus Eric Clapton, pentru care ziua în care a împlinit 72 de ani (31 martie) a trecut fără tam-tam, departe de soţia sa cu care e în pragul divorţului, Melia McEnery, şi de cele trei fiice ale lor, Julie (16) Ella (14) şi Sophie (12). Nici Ruth, fata de 32 de ani din relaţia cu Yvonne Kelly, nu i-a dat vreun telefon.

Britanicul credea, în anii ’80, că numai sinuciderea îl poate scăpa de vicii – vicii care duseseră şi la divorţul lui de Pattie Boyd. Doar naşterea fiului său, Conor, în 1986, din relaţia sa cu italianca Loredana Dal Santo, l-a pus pe gânduri. „Când s-a născut, cei de la spital mi l-au dat să îl ţin în braţe. Am fost vrăjit, m-am simţit mândru, deşi nu ştiam nimic despre copii. Am considerat că, fiind tată, e timpul să mă maturizez“, povestește artistul în autobiografia sa. „Problema era alcoolul, pe care îl controlam tot mai greu. Îmi iubeam copilul, dar de câte ori îl vedeam la Milano, singurul lucru la care mă gândeam era cât timp va mai trece până când Lori îl va culca pentru ca eu să pot bea din nou.“

Eric Clapton, o viață agitată trăită pe scenă

Din păcate, Conor a murit la patru ani, după ce a căzut de la etajul 53 al unei clădiri din New York. Dispariţia lui a creat un gol imens în inima lui Eric, dar a dat naştere unuia dintre cele mai frumoase cântece, „Tears in Heaven“, care a impresionat atât de tare, încât a primit mai multe premii Grammy. Cu asemenea poveşti, e de înţeles de ce Clapton este astăzi o epavă. Pe 29 martie, paparazzi l-au surprins în aeroportul din L.A. în timp ce se pregătea să se îmbarce spre Londra, după ce îşi anulase două concerte din cauza unei bronşite severe. El le-a promis fanilor săi că se va revanşa în septembrie, dar medicii îi recomandă repaus absolut şi linişte.

, ,

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *