Elton John și ultimele zile de viaţă ale lui Freddie Mercury

Unul dintre cei mai mari artişti din toate timpurile, Freddie Mercury, a murit în 1991 la vîrsta de 45 de ani. Anul acesta, vocalistul trupei Queen ar fi împlinit 71 de ani. Elton John, prieten apropiat al artistului, a făcut dezvăluiri emoţionante despre ultimele zile din viaţa cîntăreţului.

„Freddie nu a anunţat public că suferă de SIDA, decît cu o zi înainte de a muri în noiembrie 1991. Deşi era peste măsură de energic pe scenă – mai mult decît Bowie sau Jagger la un loc – era un om foarte rezervat în ce priveşte viaţa privată. Dar Freddie mi-a spus că are SIDA imediat după  ce a văzut că face această boală multor prieteni. Ştiam exact ce se va întîmpla cu Freddie. Şi el ştia. Dar Freddie era incredibil ce curajos. A păstrat aparenţele, a continuat să cînte alături de trupa Queen, şi a continuat să fie cea mai amuzantă şi generoasă persoană dintotdeauna. Spre finalul vieții, corpul său a fost acoperit de leziuni cutanate dureroase din cauza sarcomului Kaposi. Era aproape orb. Era prea slăbit şi pentru a sta în picioare.”.

După moartea artistului, de Crăciun, Elton John a primit un cadou lăsat de Mercury – un tablou, semnat de unul din artiştii lui preferaţi, pictorul britanic Henry Scott Tuke.

Cadoul era însoţit de un mesaj: „Dragă Sharon, mă gîndeam că-ţi place. Cu drag, Melina. Crăciun fericit!” Sharon şi Melina erau numele cu care se alintau cei doi.

„Eram terminat. Aveam 44 de ani atunci şi plîngeam ca un copil. Acest om frumos, pe moarte, în ultimele sale zile de viaţă şi-a găsit timp să-mi caute și să ofere un cadou de Crăciun”.

, , ,

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *