DJ Erick Morillo, creatorul piesei „I Like to Move It“, a murit la 49 de ani

DJ Erick Morillo, 49 de ani, creatorul piesei “I Like to Move It”, unul dintre hiturile curentului Eurodance din anii ’90, a fost găsit marţi mort la reşedinţa sa din Miami Beach, Florida, cu câteva zile înainte de a fi audiat într-un caz de agresiune sexuală, transmite AFP.

Poliţiştii sosiţi la faţa locului nu au găsit indicii ale unei morţi violente, conform unui purtător de cuvânt al Poliţiei din Miami. Cauza morţii lui DJ Erick Morillo se va cunoaşte cu certitudine după autopsie.

Născut la New York şi crescut în Columbia, Erick Morillo s-a făcut cunoscut sub pseudonimul Reel 2 Real, pe care l-a folosit pentru a lansa piesa “I Like to Move It” în 1993. Deşi este compozitorul piesei, Morillo nu are decât apariţii scurte în videoclip, lăsându-i prim-planul rapper-ului din Trinidad Mark Quashie, alias The Mad Stuntman.

Această piesă a devenit celebră în cadrul valului muzical Eurodance, din care mai fac parte hituri precum “No Limit” (2 Unlimited) sau “Everybody Everybody” (Black Box). După ce s-a aflat pe primele poziţii ale clasamentelor muzicale din Franţa şi Olanda, piesa “I Like to Move It” a fost folosită şi în coloana sonoară a filmului de animaţie “Madagascar” al studiourilor DreamWorks.

După destrămarea proiectului Reel 2 Real, Erick Morillo a urmat o carieră de DJ de muzică house.

Erick Morillo urma să apară în faţa unei instanţe vineri, într-un caz de viol. Presupusa victimă a afirmat că a fost violată în timp ce dormea acasă la DJ, după o seară petrecută împreună în luna decembrie. ADN-ul lui Erick Morillo a fost descoperit pe probele prelevate de la femeie.

,

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *