Cum să decorezi masa de Paşte

Cum să decorezi masa de Paşte

A mai rămas puțin până la Paşte, iar totul se învîrte în jurul mesei copioase şi a tradiţiilor legate de mîncăruri. Un rol foarte important îl joacă aspectul mesei festive de Paşte! Cauţi idei pentru a o decora? Iată în următoarele rânduri câteva ponturi preţioase.

Faţă de masă veselă

Trebuie să fie simplă, dintr-un material de calitate şi cu o culoare uni. Tacîmurile trebuie să fie obligatoriu din inox de bună calitate, este bine să optezi pentru farfurii colorate, care să se asorteze cu paharele şi şerveţelele de masă.
Exemplu: Farfuriile albe cu roşu să aibă alături căni din porţelan alb cu detalii roşii, pahare de cristal sau sticlă simple sau, de asemenea, cu detalii roşii, şi şerveţele roşii, alb cu roşu sau cu tematică de Paşte (în care culoarea roşie este preponderentă). În loc de roşu, poţi folosi cu succes o culoare pastelată: roz, bleu, albastru sau verde crud, în ton cu primăvara.

Flori 

Masă de Paşte nu trebuie să fie încărcată cu foarte multe obiecte, ci cu mîncare! De aceea este bine să te rezumi la nişte aranjamente florale cu lalele, liliac, bujori, frezii, narcise şi chiar ghiocei etc. Sau, mai ingenios, fă buchete din fructe! Sînt destul de migăloase, dar poţi „sculpta“ în fructe şi poţi obţine forme extraordinar de frumoase şi… delicioase!

Ouăle roşii

Ouăle roşii nu trebuie să lipsească! Întotdeauna trebuie să existe cel puţin un coşuleţ cu ouă colorate pe masă! Pentru culori cît mai vii şi frumoase, le poţi şterge cu puţin ulei alimentar.

Scaunele 

Le poţi lasă simple sau le poţi îmbrăca în materiale asemănătoare cu cele ale feţei de masă! Nu uita de aranjamentul tacîmurilor! Furculiţele la stînga farfuriei, cea de salată să fie cea mai aproape de farfurie, urmată de cea de peşte, apoi de cea de carne etc., cuţitele în dreapta farfuriei (în ordinea asemănătoare furculiţelor), lingură la dreapta farfuriei, la exterior, iar linguriţele pentru desert deasupra farfuriei.

,

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *