Clipurile video care pornesc singure în browser-ul Chrome vor fi blocate de Google |

Clipurile video care pornesc singure în browser-ul Chrome vor fi blocate de Google

Google a anunţat că vor fi blocate clipurile video care pornesc singure în browser-ul Chrome, astfel că niciun clip cu sunet nu va mai putea porni automat în viitoarele versiuni de Chrome.
Redarea automată a clipurilor video va fi blocată în mod implicit. Autoplay-ul va fi permis doar atunci cînd utilizatorul şi-a exprimat expres interesul pentru un anumit site, dar doar dacă respectivul clip nu are sunet. Google Chrome va include o opţiune prin care utilizatorul va putea bloca un site să redea sunete.

Chrome va analiza comportamentul utilizatorului pentru a înţelege cînd acesta chiar doreşte ca un clip să fie redat automat, autoplay-ul urmînd să fie permis în condiţiile în care utilizatorul vizionează în mod frecvent conţinut video pe un anumit site ori dacă site-ul respectiv a fost adăugat în lista de bookmark-uri.

În prezent, există posibilitatea opririi sunetului unui tab, însă opţiunea pregătită de Google va fi permanentă. Un site blocat nu va mai reda sunete pînă cînd nu va fi deblocat de utilizator.
Opţiunea de blocare permanentă a sunetului va fi lansată în luna octombrie, iar limitarea clipurilor video care pornesc automat va intra în vigoare din ianuarie 2018, cînd va fi lansată versiunea 64 de Google Chrome.

, , ,

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *