Clint Eastwood (90 ani), va produce, va regiza şi va juca într-un nou film

Clint Eastwood, în vârstă de 90 de ani, pregăteşte un nou film, “Cry Macho”, pe care îl va produce, regiza şi în care va juca, potrivit mass-media americane.

Data începerii filmărilor sau lansarea în sălile de cinema nu au fost anunţate, dar “Eastwood a început deja să caute locuri pentru filmări”, a dezvăluit site-ul Deadline.

Eastwood, care va împlini 90 de ani în mai, este cunoscut pentru capacitatea sa de a filma rapid, adesea o singură dublă sau două pe scenă – şi încadrându-se în buget, scrie Variety.

Scenariul pentru “Cry Macho”, care nu a primit încă undă verde de la Warner Bros., a fost scris de N. Richard Nash, autor al romanului cu acelaşi nume din anii 1970, cu Nick Schenk, scenarist care a lucrat deja cu Clint Eastwood la “Gran Torino” (2008) şi la “The Mule” (2018).

Filmul urmăreşte povestea unei vedete de rodeo, devenit crescător de cai, care acceptă o misiune încredinţată de un fost angajator: să meargă în Mexic pentru a-l aduce pe fiul acestuia din urmă care trăieşte cu o mamă alcoolică şi să-l readucă în Texas, de cealaltă parte a frontierei.

Potrivit presei de la Hollywood, Arnold Schwarzenegger ar fi urmată să joace rolul principal din “Cry Macho” în 2011, după mandatele sale în calitate de guvernator al Californiei, dar proiectul a fost anulat atunci.

Născut în 1930, Clint Eastwood are la activ mai mult de 50 de filme şi şi-a început cariera cu mici roluri în anii 1950 înainte de a deveni celebru.

Anul trecut, a lansat controversatul “Richard Jewell”. Lungmetrajul a fost primit divers de critică şi şi-a atras reproşuri pentru că a prezentat un jurnalist fără scrupule care schimba favoruri sexuale pe informaţii.

În anii 1960, trilogia western a lui Sergio Leone care l-a făcut celebru la nivel mondial a fost criticată pentru violenţa gratuită. Câţiva ani mai târziu, Eastwood a fost acuzat de fascism pentru rolul de poliţist-justiţiar în “Inspectorul Harry”, apoi pentru “American Sniper” în 2014.

A primit Oscarul pentru “cel mai bun regizor” şi “cel mai bun film” – “Necruţătorul” în 1993 – şi din nou aceleaşi statuete pentru “Million Dollar Baby” în 2005. A fost recompensat, de asemenea, cu Palme D’or la Festivalul de Film de la Cannes pentru întreaga carieră.

, , , ,

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *