Clasament The Rolling Stones: Top 100 cele mai bune piese lansate în secolul XXI

Clasament The Rolling Stones: Top 100 cele mai bune piese lansate în secolul XXI

The Rolling Stones a realizat Top 100 cele mai bune piese lansate în secolul XXI, pornind de la ideea că în anii 2000 s-a produs „o cantitate incredibilă de muzică“ şi „am avut norocul să asistăm“ la debutul carierei unor vedete incredibile.
Topul a fost realizat de redactorii celebrei reviste de muzică americană pe baza voturilor artiştilor, a producătorilor şi a publicului.

Pe primul loc în top se află piesa „Crazy in Love“ a lui Beyonce, extrasă de pe albumul solo al cîntăreţei şi la care a lucrat cu cel care urma să-i devină soţ, Jay-Z.

Pe locul doi se clasează piesa „Paper Planes“ a cîntăreţei M.I.A. din 2007.

Podiumul este completat de piesa „Seven Nation Army“ a formaţiei The White Stripes din 2003. Piesa are cel mai bun solo de chitară din acest secol potrivit redactorilor The Rolling Stones.

Pe locul 4 se află piesa Hey Ya a lui Outkast, pe 5 este „99 Problems“ a lui Jay-Z.

Poziţia a 6-a este ocupată de „Maps“, lansată în 2003 de Yeah Yeah Yeahs, iar pe 7 se află „Runaway“, Kanye West feat. Pusha T, din 2010.

Ultimele trei poziţii sînt ocupate de „Rolling in the Deep“, lansat de Adele în 2010, pe locul 8, „Royals“, Lorde – pe locul 9, şi „Last Nite“, The Strokes, pe poziţia a 10-a. Lady Gaga, cu „Bad Romance“ este pe locul 21,iar regretata Amy Winehouse, cu „Rehab“, pe 20.

Piesa „Despacito“, pe care portoricanul Luis Fonsi o interpretează alături de compatriotul său Daddy Yankee, şi care a condus lista succeselor şi reproducerile pe Youtube, s-a clasat pe locul 91. Pe ultimul loc, 100, este Daddy Yankee cu piesa „Gasolina“.

,

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *