Cerbul de Aur/ Brașov 2019/ Juriul festivalului din acest an

Au fost stabiliți membrii juriului de la ediţia din acest an a festivalului de la Braşov:
Vasile Şirli – românul care a compus timp de 28 de ani muzica originală pentru Disneyland Paris, va fi unul dintre membrii juriului de la Cerbul de Aur, în acest an.

Alături de el vor mai fi Loredana, Ricky Dandel, artista belgiano-franceză Victor Laszlo şi cantautorul italian Erminio Sinni. Cei 5 juraţi îi vor asculta pe cei 12 finalişti ai concursului internaţional de interpretare şi vor decide către cine vor merge premiile în valoare de peste 55 de mii de euro. 

Compozitorul Vasile Şirli trăieşte la Paris şi a fost, aproape 30 de ani, directorul muzical al Disneyland Paris. A semnat muzica pentru numeroase şlagăre, precum „Neîmplinitele iubiri” interpretat de Mirabela Dauer, pentru televiziune, filme şi spectacole regizate de Lucian Pintilie, Stere Gulea, Mircea Daneliuc, Dan Micu, Gabor Tompa etc. Acum, Vasile Şirli se alătură juriului Cerbul de Aur 2019! „Sunt din generaţia celor ce s-au entuziasmat şi au visat cu Cerbul de Aur. Îmi sunt şi acum vii emoţiile şi aşteptarea cu nerăbdare a primelor sale ediţii. Am urmărit, de la distanţă, evoluţia lui, bucurându-mă de ceea ce Festivalul reprezintă în continuare pentru publicul românesc”, spune compozitorul. „Şi ediţia din acest an se anunţă bogată în evenimente, prilej de sărbătoare pentru artişti şi public. De data aceasta mă voi bucura de Festival ca invitat în juriu. Sunt onorat. Mulţumesc!”, spune Vasile Şirli. 

Loredana, unul dintre cele mai puternice branduri din show-biz-ul românesc, cu o carieră de un sfert de secol în care a lansat zeci de hituri, este al doilea membru al juriului care va fi la Cerbul de Aur într-o ipostază nouă. Dacă până acum am văzut-o pe scena Festivalului în calitate de prezentator sau în recitaluri care au ridicat publicul în picioare, în 2019, energica artistă ia acum loc şi pe scaunul de jurat. „Am o lungă şi frumoasă istorie alături de Cerbul de Aur. Am urcat pe scena de la Braşov de mai multe ori de-a lungul anilor, în recitaluri sau ca prezentator. Jurat nu fusesem, aşa că, m-am bucurat să fiu invitată să fac parte din juriu, mai ales că o să fiu din nou colegă cu Ricky Dandel cu care am prezentat Festivalul, în 1996!”, mărturiseşte Lori. 

Numele lui Ricky Dandel aproape se confundă cu Cerbul de Aur. A fost prezentatorul a cinci ediţii şi a susţinut două recitaluri pe scena de la Braşov, în 1992 şi în 1993, dar este pentru prima dată la masa juriului.

„În acest an, am deosebita plăcere de a privi scena şi evoluţia concurenţilor din altă postură decât cea cunoscută, respectiv cea de membru al juriului. Însă emoţia care mă încerca cu ani în urmă va fi cu siguranţă aceeaşi”, mărturiseşte Ricky.

Cel de-al patrulea membru al juriului este artista franco-belgiană Viktor Lazlo, cunoscută publicului larg mai ales datorită hit-ului Breathless, lansat în 1987, an în care a fost şi gazda finalei Eurovision Song Contest, desfăşurată în Bruxelles.

„Sunt nerăbdătoare să descopăr artişti noi, din diverse ţări, dar mai ales să îi cunosc pe competitorii de azi, care vor fi artiştii de mâine”, declară Viktor, un artist complet, cu o carieră de succes atât în plan muzical, cât şi în cel literar. A lansat peste 15 albume, vândute în mai mult de 30 de ţări, are cinci discuri de aur, peste 25 de filme, a scris mai multe cărţi, dar s-a îndreptat şi către musical şi actorie. După ce a dorit să reprezinte ţara noastră la Eurovision şi a participat la Selecţia Naţională din 2018, ajungând până în finală, Erminio Sinni revine în România ca jurat la Cerbul de Aur.

,

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *