Cel mai bun film al anului de National Board of Review: ”The Irishman”

Lungmetrajul “The Irishman”, regizat de Martin Scorsese, a fost desemnat cel mai bun film al anului de National Board of Review, o prestigioas─â asocia┼úie de critici din New York cu o vechime de peste un secol, ale c─ârei trofee deschid ├«n mod tradi┼úional noul sezon al premiilor decernate de industria cinematografic─â american─â, informeaz─â DPA.

Premiul c├ó┼čtigat de acest lungmetraj dramatic, ├«n care rolurile principale sunt interpretate de Robert De Niro, Al Pacino ┼či Joe Pesci, ofer─â platformei de streaming Netflix o nou─â ┼čans─â ├«n eforturile pe care compania american─â le depune de c├ó┼úiva ani pentru a c├ó┼čtiga ├«n premier─â premiul Oscar la categoria “cel mai bun film”.

Cursa pentru Oscar r─âm├óne ├«ns─â deschis─â ┼či ├«n acest an, iar membrii asocia┼úiei National Board of Review au premiat ┼či al┼úi concuren┼úi care sunt cota┼úi ca favori┼úi.

Astfel, Quentin Tarantino a fost desemnat cel mai bun regizor gra┼úie filmului “Once Upon a Time… in Hollywood”, care i-a adus lui Brad Pitt premiul pentru cel mai bun actor ├«n rol secundar.

Renee Zellweger a c├ó┼čtigat premiul pentru cea mai bun─â actri┼ú─â gra┼úie interpret─ârii celebrei Judy Garland ├«n filmul biografic “Judy”.

Adam Sandler, considerat un candidat cu ┼čanse mici la o nominalizare la Oscar ├«ntr-un an extrem de competitiv, a primit trofeul pentru cel mai bun actor datorit─â rolului s─âu – un comerciant de diamante – din drama poli┼úist─â “Uncut Gems”.

Premiul pentru cea mai bun─â actri┼ú─â ├«n rol secundar a fost c├ó┼čtigat de Kathy Bates pentru interpretarea sa din filmul “Richard Jewell”.

Premiul pentru cel mai bun film str─âin a revenit lungmetrajului sud-coreean “Parasite”.

La o zi dup─â ce a c├ó┼čtigat ┼čase Gotham Awards, platforma Netflix a reu┼čit o performan┼ú─â similar─â ┼či la premiile National Board of Review, ┼čase dintre filmele sale fiind premiate ├«n cadrul categoriilor recompensate de aceast─â asocia┼úie newyorkez─â. Al─âturi de “The Irishman”, celelalte filme Netflix care au fost recompensate sunt urm─âtoarele: drama “Marriage Story”, comedia cu accente dramatice “Dolemite is my Name” ┼či documentarele “American Factory”, “The Black Godfather” ┼či “Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story by Martin Scorsese”.

Distribuitorul independent A24, care a dominat luna trecut─â nominaliz─ârile anun┼úate la Independent Spirit Awards, a captat ┼či aten┼úia criticilor din National Board of Review cu ┼čase dintre filmele sale: “Uncut Gems”, “Waves”, “Midsommar”, “The Last Man in San Francisco”, “The Farewell” ┼či “The Souvenir”.

Primele dou─â dintre aceste produc┼úii, “Uncut Gems” ┼či “Waves”, au fost incluse de National Board of Review pe lista celor mai bune 10 filme ale anului, iar ultimele patru pe lista celor mai bune 10 filme independente din 2018, al─âturi de “Give Me Liberty”, “A Hidden Life”, “Judy”, “The Nightingale”, “The Peanut Butter Falcon” ┼či “Wild Rose”.

Mai multe filme considerate mari favorite ├«n cursa pentru premiile Oscar au fost complet ignorate de criticii de la National Board of Review, inclusiv peliculele “Joker”, “A Beautiful Day in the Neighborhood”, “Little Women”, “Bombshell”, “Harriet” ┼či “The Two Popes”.

Asocia┼úia National Board of Review, din care fac parte cinea┼čti, profesioni┼čti din lumea filmului ┼či cadre universitare, a fost creat─â ├«n anul 1909.

Premian┼úii din acest an vor fi s─ârb─âtori┼úi la gala National Board of Review, care va avea loc pe 8 ianuarie 2020. Evenimentul va fi prezentat de Willie Geist ┼či va fi organizat la clubul Cipriani din New York. 

Navigare în articole

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *