Cea mai veche fotografie din lume |

Cea mai veche fotografie

├Än 1826, inventatorul Joseph Nicephore Niepce a realizat imaginea care prezint─â priveli┼čtea exterioar─â din ÔÇ× La GrassÔÇťÔÇť, noteaz─â Live Science. Pentru a realiza prima fotografie, Niepce a utilizat bitumul din Iudeea (substan┼ú─â utilizat─â ├«nc─â din perioada Egiptului antic) amestecat cu ap─â, pe care l-a amplasat pe o plac─â din cositor ┼či plumb, pe care apoi a ├«nc─âlzit-o.

Fotograful a aplasat apoi placa ├«ntr-o camer─â pe care a a┼čezat-o ├«n fa┼úa unei ferestre timp de dou─â zile. Bitumul din zonele de pe plac─â care au primit mai mult─â lumin─â solar─â s-au ├«nt─ârit mai mult dec├«t cele ├«n care soarele nu a p─âtruns, precum zonele ├«n care se afla o cl─âdire sau linia orizontului. Niepce a sp─âlat apoi zonele ne├«nt─ârite pentru a realiza imaginea.

├Än prezent, placa se afl─â ├«n cadrul Centrului Harry Ransom din Texas ÔÇ×De┼či cu ajutorul tehnicii ┬źhieroglifelor┬╗ a fost produs─â prima fotografie, calitatea imaginii este slab─âÔÇť, afirm─â Mark Osterman, expert ├«n istoria fotografic─â. ├Än momentul ├«n care Niepce a ├«nceput s─â lucreze cu inventatorul Louis Daguerre, imaginile au ├«nceput s─â prind─â contur.

, , ,

Navigare în articole

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *