Cea mai veche fotografie din lume |

Cea mai veche fotografie

În 1826, inventatorul Joseph Nicephore Niepce a realizat imaginea care prezintă priveliştea exterioară din „ La Grass““, notează Live Science. Pentru a realiza prima fotografie, Niepce a utilizat bitumul din Iudeea (substanţă utilizată încă din perioada Egiptului antic) amestecat cu apă, pe care l-a amplasat pe o placă din cositor şi plumb, pe care apoi a încălzit-o.

Fotograful a aplasat apoi placa într-o cameră pe care a aşezat-o în faţa unei ferestre timp de două zile. Bitumul din zonele de pe placă care au primit mai multă lumină solară s-au întărit mai mult decît cele în care soarele nu a pătruns, precum zonele în care se afla o clădire sau linia orizontului. Niepce a spălat apoi zonele neîntărite pentru a realiza imaginea.

În prezent, placa se află în cadrul Centrului Harry Ransom din Texas „Deşi cu ajutorul tehnicii «hieroglifelor» a fost produsă prima fotografie, calitatea imaginii este slabă“, afirmă Mark Osterman, expert în istoria fotografică. În momentul în care Niepce a început să lucreze cu inventatorul Louis Daguerre, imaginile au început să prindă contur.

, , ,

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.