Cea mai veche felicitare de Valentine’s Day e datată 1797

O felicitare de sărbătoarea Sfântului Valentin, scrisă de mână, care se crede că ar fi cea mai veche din lume, va fi scoasă la licitaţie la Derbyshire, potrivit BBC. Charles Hanson, de la casa Hansons Auctioneers din Etwall, Derbyshire, a spus că evalua o colecţie de cărţi poştale din perioadele victoriană şi georgiană când a găsit felicitarea.

Descriind felicitarea drept „ceva foarte special“, Hanson a afirmat că datează din 1790, o perioadă în care a trăit romantica scriitoare Jane Austen. Felicitarea a fost estimată la preţul de 400 de lire sterline. Mesajul care se poate citi este: „Rămas bun, dulce turturică. Doar ţie îţi port dragoste. Şi dacă nu poţi fi a mea, nu-mi voi găsi liniştea!“. Hanson a spus că trebuie „să fie cea mai veche felicitare de Sfântul Valentin care există“. Felicitarea este deteriorată pentru că a fost îndoită pentru a fi trimisă destinatarului.

Se crede că ar fi prima felicitare pre-tipărită datată 1797, în timp ce vechile scrisori de Sfântul Valentin, în limba engleză, ar fi fost scrise în 1477. În Marea Britanie, Valentine’s Day a început să fie sărbătorită în secolul al XVII-lea.

, ,

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *