Catalogul muzical al rapperului Jay-Z a revenit pe Spotify

Catalogul muzical ce con┼úine piesele solo ale celebrului rapper Jay-Z a revenit miercuri pe platforma de streaming online Spotify, care a retras acele melodii la cererea artistului newyorkez ├«n urm─â cu doi ani ┼či jum─âtate, informeaz─â AFP.

“La mul┼úi ani, Hov, bine ai revenit pe Spotify”, au scris reprezentan┼úii platformei muzicale ├«ntr-un mesaj publicat pe Twitter, folosind una dintre poreclele rapperului Jay-Z, care a s─ârb─âtorit miercuri ├«mplinirea v├órstei de 50 de ani.

├Än aprilie 2017, acest serviciu muzical online a retras catalogul muzical al lui Shawn Carter – numele real al rapperului – la cererea artistului, potrivit reprezentan┼úilor Spotify.

Rapperul ┼či produc─âtorul american, ├«n prezent miliardar, nu a explicat ├«n mod public decizia sa de atunci, ├«ns─â presa american─â a asociat-o cu investi┼úia pe care artistul a f─âcut-o ├«ntr-o platform─â concurent─â, Tidal.

Jay-Z a devenit ac┼úionarul majoritar al acelui serviciu online de origine norvegian─â ├«n iunie 2015, cu ambi┼úia declarat─â de a-l transforma ├«ntr-un rival pentru Spotify ┼či Apple Music.

Tidal promova o strategie de exclusivitate ┼či o politic─â de partajare a veniturilor mai favorabil─â pentru arti┼čti ├«n compara┼úie cu alte platforme de streaming muzical.

În ianuarie 2017, Jay-Z a cedat o treime din capitalul său investit în Tidal unui operator american de telefonie, Sprint, contra sumei de 200 de milioane de dolari.

├Äns─â Tidal nu a reu┼čit niciodat─â s─â ias─â ├«nving─âtor ├«n lupta cu gigan┼úii din acest sector de activitate. Dup─â ce a anun┼úat 3 milioane de abona┼úi ├«n 2016, acest serviciu online nu a mai publicat de atunci noi cifre.

În prezent, Spotify numără 113 milioane de abonaţi plătitori, iar Apple Music are peste 60 de milioane de abonaţi.

Tidal a beneficiat, de asemenea, de exclusivitate în privinţa difuzării unui album al cântăreţei Beyonce, lansat în 2016.

Însă în luna aprilie, Beyonce, soţia rapperului Jay-Z, a decis ca acel album să devină disponibil pe toate serviciile de streaming.

Dup─â ce a acceptat la r├óndul s─âu un regim de exclusivitate ├«n favoarea platformei Tidal ├«n 2016, rapperul Kanye West, prieten apropiat al lui Jay-Z, a decis ┼či el ├«n 2018 ca albumele sale s─â devin─â disponibile pe toate platformele de streaming.

Navigare în articole

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *