Calvin Harris, cel mai bine plătit DJ din lume

Calvin Harris, cel mai bine plătit DJ din lume

Calvin Harris este pentru al cincilea an consecutiv cel mai bine plătit DJ din lume, potrivit listei întocmite de revista Forbes, înaintea germanului Tiesto şi a celor de la The Chainsmokers, anunţă Reuters. Harris, în vîrstă de 33 de ani, a cîştigat 48,5 milioane de dolari în perioada iunie 2016 – iunie 2017, în urma concertelor susţinute în Las Vegas şi a show-urilor din festivaluri, dar şi în calitate de producător al pieselor de succes „Feels“ cu Katy Perry şi Pharrell Williams. Tiesto, care s-a clasat pe primul loc în acest top în 2012, a cîştigat 39 de milioane de dolari şi se află pe poziţia a doua, în timp ce duoul The Chainsmokers a avut venituri de 38 de milioane de dolari cu piesele „Closer“, alături de Halsey, şi „Something Just Like This“ cu Coldplay.
Lista îi include pe veteranul francez DJ David Guetta şi pe producătorul german Zedd. Clasamentul arată o lipsă de diversitate în domeniul muzicii electronice, din cauză că pe cele 10 poziţii se află bărbaţi, în mare parte caucazieni din Statele Unite şi Europa.
Forbes alcătuieşte acest clasament anual în funcţie de datele oferite de compania Nielsen şi de Pollstar şi Bandsintown, precum şi pe baza informaţiilor transmise de producători şi artişti din industria muzicală.

,

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *