Antonio Banderas întruchipează pe Pablo Picasso într-un serial de televiziune |

Antonio Banderas întruchipează pe Pablo Picasso într-un serial de televiziune

Antonio Banderas va juca rolul lui Pablo Picasso într-un serial de televiziune despre viaţa pictorului, care va fi difuzat pe National Geographic Channel. Serialul de televiziune, „Genius Picasso”, va avea 10 episoade şi va fi regizat de Carlos Saura, care va participa şi la scrierea scenariului.

Serialul, filmat parţial în Budapesta, nu prezintă cronologic viaţa pictorului. „Mergem înainte şi înapoi prin evenimentele din viaţa lui. Începem cu bombardamentul din Guernica”, a spus Antonio Banderas.

Actorul este născut şi crescut în oraşul spaniol Málaga, la fel ca şi pictorul Pablo Picasso. Documentarul va fi difuzat din 24 aprilie, pe National Geographic Channel.

Pablo Picasso a fost una dintre cele mai importante personalităţi artistice ale secolului XX. Cunoscut drept unul dintre cei mai de seama pictori ai lumii, reprezentant al cubismului, alături de Georges Bracque, dar şi adept al suprarealismului. Unul dintre cele mai celebre tablouri ale sale, „Guernica“, a fost realizat în 1937, şi este dedicat oraşului basc Guernica, bombardat de aviaţia germană în timpul războiului civil din Spania.

, ,

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *