Ansamblul folcloric „BĂRĂGANUL”, participă la Festivalul Internațional de folclor „FESTIVAL DAYS IN MONTENEGRO”

Cunoscutul ansamblu folcloric din Călărași ”Bărăganul” al Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași, condus de coregraful, Lucian Teodorescu, va reprezenta România, prin participarea la festivalul international ”Festival Days in Montenegro”.

Ansamblul folcloric „Bărăganul”, al Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași, a fost invitat să participe la Festivalului internațional de folclor „Festival Days Montenegro”, festival care va avea loc în perioada 19– 23 august 2022, în localitatea Bar, din Muntenegru.

Ansamblul folcloric „BĂRĂGANUL”, format din tineri, elevi și studenți, a luat ființă în anul 1993, fiind catalogat în prezent de specialiștii în folclor drept cel mai reprezentativ ansamblu din județ și unul dintre cele mai valoroase din țară. Datorită calității spectacolelor și autenticității repertoriului, ansamblul a câștigat apreciere unanimă la nivel național și internațional: Franța, Japonia, Italia, SUA, Grecia, Turcia, Bulgaria, Sri Lanka și alte țări, făcând mesajul românesc. spiritualitate transmisă prin cântece și jocuri. de mare valoare artistică.

Ansamblul „BĂRĂGANUL”, promovează în primul rând folclorul caracteristic zonei Călăraşi dar şi frumuseţea cântecelor, dansurilor şi portului popular din aproape toate regiunile ţării: Muntenia, Oltenia, Dobrogea, Moldova şi Transilvania. Autenticitatea repertoriului coregrafic este conferită de faptul că dansurile, preluate din sate, sunt transpuse pe scenă, păstrând stilul interpretativ specific mediului rural.

, ,

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *