Andrea Bocelli se alătură UNESCO pentru a ajuta copiii afectaţi de războaie

Cântăreţul de operă italian Andrea Bocelli a lansat miercuri, împreună cu UNESCO, programul muzical educaţional ”Voices of the World” pentru a ajuta copiii afectaţi de conflictele armate, relatează Reuters.

Programul multianual va veni în completarea renumitului proiect al tenorului “Voices of Haiti” din 2016 care a oferit terapie prin muzică, lecţii, repetiţii, timp de joc şi hrană unui număr de 12.000 de copii din una dintre cele mai sărace ţări ale lumii.

“Muzica este un limbaj universal care poate influenţa sufletul omului într-un mod pozitiv”, a declarat Bocelli, în vârstă de 61 de ani, din Paris după semnarea unui acord cu UNESCO pentru crearea unor programe similare de educaţie muzicală în ţări precum Mali.

Programul “Voices of the World” al Fundaţiei Andrea Bocelli va începe în 2020, cu accent pe regiuni precum Siria, Irak şi teritoriile palestiniene.

“Prin crearea unor coruri regionale şi a altor activităţi educaţionale, Fundaţia Andrea Bocelli încearcă să sprijine participanţii şi comunităţile din care fac parte cu ajutorul muzicii prin consolidarea abilităţilor, stimularea creativităţii, încurajarea colaborării şi oferirea mai multor oportunităţi de a reuşi în viaţă”, se arată într-un comunicat al fundaţiei. 

, , ,

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *