Actriţa Emilia Clarke, din „Game of Thrones“, la un pas de moarte

Actriţa britanică Emilia Clarke, cunoscută pentru rolul lui Daenerys Targaryen din serialul „Game of Thrones/ Urzeala Tronurilor“, a declarat că a suferit un anevrism cerebral aproape fatal la vârsta de 24 de ani şi a fost operată de mai multe ori pe creier, relatează mirror.co.uk. Problemele au apărut după încheierea filmărilor pentru primul sezon al producţiei. Clarke, în prezent în vârstă de 32 de ani, a declarat că se afla într-o sală de gimnastică şi a simţit o durere de cap foarte mare, după care a leşinat şi a fost dusă la spital.

Actriţa a fost operată pe creier şi a petrecut câteva zile la terapie intensivă, după care a început să-şi recapete capacitatea de a vorbi. Actriţa a explicat, într-un interviu acordat publicaţiei americane The New Yorker, care a fost diagnosticul pe care i l-au pus specialiştii. „Diagnosticul a fost rapid şi de rău augur: hemoragie subarahnoidiană, un atac vascular potenţial fatal, cauzat de sângerări în spaţiul care înconjoară creierul. Am avut un anevrism, o ruptură de arteră“, a povestit Clarke.

Ea a adăugat că o treime dintre pacienţii care trec printr-o asemenea problemă de sănătate mor imediat sau la puţin timp după ce suferă aceste tulburări. Emilia Clarke a susţinut că, după ce a ieşit de la terapie intensivă, a avut tulburări de memorie şi de comunicare, acestea fiind efectele secundare grave ale problemelor prin care trecuse. Aceasta a dat ca exemplu un incident prin care a trecut cu o asistentă medicală, în timp ce făcea exerciţii pentru memorie. Asistenta o trezise şi o rugase să îşi spună numele, iar actriţa, numită Emilia Isobel Euphemia Rose Clarke, nu a reuşit să scoată decât sunete fără noimă.

Recuperarea medicală a acesteia a avut loc cu câteva săptămâni înainte să înceapă filmările pentru cel de-al doilea sezon din celebrul serial.

, ,

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *