78 de zile, cea mai rapidă traversare a planetei pe bicicletă |

Mark Beaumont-cea mai rapidă traversare a planetei pe bicicletă

Mark Beaumont, un biciclist britanic practicant al ciclismului de anduranţă, a doborît recordul mondial pentru cea mai rapidă traversare a planetei pe bicicletă parcurgînd 29.000 de kilometri în 78 de zile.

Mark este originar din Scoţia şi a pedalat 18 ore pe zi. El a traversat Polonia, Rusia, Mongolia, China, Australia şi Statele Unite.
Luni, după ce a terminat cursa sub Arcul de Triumf din Paris, bicilistul a spus că “este vorba despre a ţinti către nivelul următor” şi că nu a mai mers pe propriile picioare de aproape trei luni. În timpul cursei Mark a avut parte de un accident, în Rusia, în a 9-a zi, în urma căruia şi-a spart un dinte şi şi-a accidentat cotul, bicilistul mărturisind că în urma incidentului a vrut să renunţe. “E vorba despre privarea de somn. După săptămîni şi săptămîni, în mintea ta se dă o bătălie teribilă. Trebuie să hotărăşti că nu te vei opri niciodată”, a spus Mark.

Călătoria a durat 78 de zile, 14 ore şi 40 de minute. Recordul anterior era deţinut de neozeelandezul Andrew Nicholson, care a reuşit să termine traseul în 123 de zile.
Un reprezentat al Guinness World Record i-a înmînat biciclistului două certificate pentru omologarea celor două recorduri mondiale: unul pentru completarea traseului în jurul lumii, un altul pentru cea mai mare distanţă parcursă pe bicicletă într-o singură lună.

, , , ,

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *