Socul, cel mai sănătos ceai de vară

Socul, cel mai sănătos ceai de vară

Folosit de mii de ani, socul este o plantă ale cărei beneficii nu au fost descoperite în totalitate, cercetătorii găsind tot mai multe calităţi terapeutice ale socului. Ceiul de soc este condiderat cel mai sănătos ceai de vară. Florile de soc sînt bogate în vitamina C, săruri minerale, acizi, tanin şi ulei eteric, graţie cărora preparatele pe bază de soc accelerează topirea grăsimilor, vindecarea bolilor degenerative, a cancerului şi tumorilor.

Indicat aproape în toate dietele
Ceaiul de soc este folosit de multă vreme pentru proprietăţile sale antilipidemice, sporind arderile, mobilizarea grasimilor şi reducînd tesutul adipos din corp. Ceaiul şi tinctura de soc sînt indicate aproape în toate dietele, iar compresele de soc ajută în eli-minarea celulitei.
Frunzele de soc sînt eficiente în ameliorarea înţepăturilor de insecte, cînd se aplica sub formă de comprese sau cataplasmă.    Ceaiul de soc este bun pentru pielea uscată, arsuri solare, ajută la refacerea tegumentelor, ajută la prevenirea cancerului de piele, ajută pielea îmbătrînită.

Florile de soc au calităţi diuretice 
Florile de soc au calităţi diuretice care cresc fluxul de urină. Ajută la imbunătăţirea funcţionarii rinichilor prin scăderea retenţiei de lichide, la eliminarea toxinelor şi la eliminarea căldurii în exces din organism prin intermediul sistemului urinar. Florile de soc sînt foarte eficiente în ameliorarea retenţiei de lichid. Ceaiurile de soc au efect de înlăturare a stării de greaţă, ajută la o bună funcţionare a sistemului digestiv, sînt uşor diuretice şi relaxante şi sînt bune mai ales în primul trimestrul de sarcină, cînd constipaţia şi oboseala sînt mai accentuate.

O cană cu ceai dimineaţa, pe stomacul gol
Una dintre principalele caracteristici ale ceaiului de soc în lupta cu kilogramele în plus o reprezintî inhibarea apetitului, astfel prin consumul acestui ceai senzaţia de foame şi poftele vor disparea. Pentru a scăpa de kilogramele în plus este bine ca un regim de slăbire să înceapa cu o cură de ceai de soc.   Sfatul specialiştilor ar fi acela de a consuma o cană cu ceai di-mineaţa, pe stomacul gol. Pentru persoanele care doresc un efect mai rapid, se recomandă asocierea cu tinctura din fructe de soc, care este obţinută din fructele de soc macerate în alcool de cereale dublu rafinat; o lingurita (diluată) inainte de fiecare cană de ceai consumat.

Cum preparăm ceaiul 
Pentru obţinerea ceaiului se pune la fiert o jumătate de litru de apă, iar după ce începe să clocotească se ia de pe foc şi se adaugă cinci linguriţe cu flori de soc, proaspete sau uscate, după care se acoperă şi se lasă la infuzat timp de 10 minute. După aceea se strecoară şi se bea fierbinte, neîndulcit. Se recomandă consumul a trei căni pe zi, băute cu înghiţituri rare, după mese. O cură completă durează patru săptămâni şi poate fi reluată la fiecare 60 de zile.

Contraindicaţii
În ciuda numeroaselor sale beneficii, ceaiul de soc poate avea uneori şi efecte secundare. Ca orice infuzie, este recomandat a se consuma cu moderatie. Printre efectele negative pe care le poate genera ceaiul se soc se numără si tulburările gastrointestinale. Se recomandă a se solicita sfatul medicului dacă sînteti predispusi la asemenea tulburări sau dacă sînteti în timpul unei sarcini sau alăptaţi. De asemenea, consumul de ceai de soc in exces poate duce la deshidratare sau arsuri stomacale. Ceaiul de soc nu este recomandat persoanelor care suferă de diaree cronică şi acută deoarece poate avea ca efect iritarea colonului.

,

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *